Samsun Navtex İstasyonu'ndan mayın uyarısı

TAKİP ET

Ukrayna tarafından Odessa açıklarına döşenen mayınlarda kopmaya başlandığının duyurulmasının ardından Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Samsun Navtex İstasyonu'ndan denizcilere uyarılarda bulundu.

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB)'nin Ukrayna tarafından Odessa açıklarına döşenen mayınlarda kopma olması ve açık denizlere sürüklenmesini açıklamasının ardından Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Samsun Navtex İstasyonu'ndan Türk denizcileri uyardı.

Samsun Navtex İstasyonu'ndan yapılan uyarılarda şu detaylara yer verildi; "Odessa, Ochakov, Chernomorsk ve Yuzhnyy limanları açıklarına mayın döküldüğü rapor edilmiştir. Bahse konu mayınların donanımlarından koparak sürüklenen mayın haline gelebileceği ve seyir tehlikesi yaratabileceği değerlendirilmektedir. Bu sebeple, bölgede bulunan ve seyir yapan tüm gemilerin sürüklenen mayınlara karşı keskin gözcülük tesis etmeleri önemlidir. Sürüklenen mayınlara ya da mayın benzeri cisimlere ilişkin tespitlerin ivedilikle Türk Radyo'ya, ana arama kurtarma koordinasyon merkezine, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bildirilmesi rica olunur" denildi.

Samsun Navtex İstasyonundan mayın uyarısı