Samsun organ bağışında birinci

TAKİP ET

Samsun Gazi Devlet Hastanesi Şubat içerisinde 678 kişiye ulaşarak organ bağışında Türkiye birincisi oldu.

Samsun Gazi Devlet Hastanesi kendi bünyesinde barındırmış olduğu Organ Bağışı Biriminde görevli 2 hemşirenin ikna çabaları sonucunda Şubat ayı içerisinde 678 organ bağışçısına ulaştı. Öte yandan bu rakam hastaneyi organ bağışındaTürkiye birincisi yaptı. 

Gazi Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Emine Sehmen bu başarının kendilerini çok onurlandırdığı belirterek şu ifadelerde bulundu; “Merdiven altında bir organ bağış birimimiz vardı. Çok görünen bir yerde değildi. Biz önce farkındalık artsın istedik. Merdiven altından organ bağış birimimizi alıp hastaların görebileceği polikliniklerin girişinde direkt göze batabilecek bir alana aldık. Daha sempatik bir yer yaptık. Logomuzda hayat ve canlılık logosu oldu”.

'GÖNÜL VE İNANMIŞLIK İŞİ'

Organ Bağışı Biriminde 2 hemşirenin görev yaptığı söyleye Sehmen, "Çok gönülden hizmet veriyorlar. Buraya gelen hastalarımıza çok detaylı organ bağışı hakkında bütün bilgileri ve hukuki süreçleri anlatıyorlar. Kapı sürekli açık duruyor. Çalışmalarımız sonucunda 2019 yılı Şubat ayı içerisinde Türkiye’deki devlet hastaneleri arasında organ bağışçısı olarak 678 rakamıyla Türkiye birincisi olduk. İkinciyle aramızda 400 kişi fark var. Bunun haklı gururunu yaşıyoruz. Burada çalışan arkadaşlarımızın çok büyük emeği var. Bu bir gönül ve inanmışlık işidir.  İnanmadığınız bir şeye karşınızdakine asla inandıramazsınız. Arkadaşlarımızın çok büyük emekleriyle bu rakama ulaştık. Hepsine teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

Öte yandan Samsun'da devlet hastaneleri bünyesinde Sağlık Bakanlığı onaylı “Yoğun Bakım Hemşireliği” sertifika programını düzenleme yetkisi alan Gazi Devlet Hastanesinde, tüm Türkiye’den kursiyerlerin kabul edildiği 6 haftalık programın açılışı gerçekleştirildi.Hastanenin konferans salonunda düzenlenen programda söz alan Uzman Dr. Emine Sehmen, 3 haftalık teorik eğitiminin ardından 3 haftalık da uygulamalı olarak toplamda ise 6 haftalık eğitim programının olduğunu belirterek program sonunda yazılı sınavda başarılı olanlara sertifikalarının verileceğini belirtti.