Samsun Otogarında bayram hareketliliği

TAKİP ET

Samsun'da kurban bayramına sayılı günler kala Yusuf Ziya Yılmaz Otogarı da hareketlenmeye başladı. Otobüs firmaları doğu bölgeleri seferlerinde biletlerin tükendiğini belirtti.

Kurban bayramı için Samsun Otogarında hareketlilik başladı. Bayramda kurban kesip, memleket havası almak isteyenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Özellikle doğu bölgelerinde birçok noktaya biletler tükenmiş durumda.  Doluluk oranı firmadan firmaya değişse de yoğun bir talep var. Karadeniz’in en büyük şehrinin Samsun olduğunu dile getiren Yusuf Ziya Yılmaz Otogarı Müdürü Sönmez Yalçın,  “Bu yazın bir özelliği oldu. İki bayram yaz dönemine geldi. Kurban Bayramı yoğunluğumuz başladı. İlk etapta ayın 15’ine kadar gelişler söz konusuydu. Ayın 1’inden sonra Samsun’dan diğer illere gidişler olacak. Bir de bayramdan sonra gelecek olan insanlardan dolayı bir yoğunluk olacak. Bu anlamda halkı mağdur etmemek için ek seferler açılmaya başlandı” dedi.

ÇOĞU TÜKENDİ

Bayramı Samsun’da geçireceklerin önemli bir kısmının geldiğini belirten Samsun Yusuf Ziya Yılmaz Otogarı Müdürü Sönmez Yalçın, “Cuma gününe kadar bu yoğunluk biraz devam edecek ama ondan sonra Samsun’dan gidişler başlayacak. Şuan da biletlerin çoğu tükenmiş durumda firmalarımızda talebe göre ek seferler çıkarmaya başlıyor. Vatandaşımızı zor durumda bırakacak halimiz yok. Firmalarımız bu konuda çok duyarlı davranıyorlar”diye konuştu. Yalçın, bayramdan kaynaklı bilet fiyatlarında herhangi bir değişiklik olmadığını ifade ederek,  sadece yaz dönemine ait bir fiyat artışı olduğunu, bunun bayrama özel bir fiyat artışı olmadığını söyledi.

GÜVENLİK İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Otogar yönetimi olarak gerekli güvenlik önlemlerinin alınmaya başladıklarını söyleyen Yalçın, “İnsanlar güven ve huzur içinde yolculuk yapsın diye her türlü önlemlerimizi alıyoruz. Bütün amacımız buna yönelik oluyor. İl emniyet müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi ile bu konuda sürekli irtibat halindeyiz” ifadelerini kullandı.

KALİTE VE HİZMETLER DAHA İYİ OLACAK

Otobüs seferlerinde her senenin bir önceki seneye oranla yolcu artışının olduğunu ifade eden Sönmez Yalçın, “Karayolu taşımacılığının rekabet zorunda olduğu havaalanı taşımacılığı, ve başlayacak olan hızlı tren seferleri vardır. Otobüs firmalarımızda diğer taşımacılık sektörüyle rekabet edecek kaliteyi yakalamaları lazım. Bunun ile ilgi çalışmalara devam ediyorlar. Otobüslerde artık 2+1 modeli daha çok ön plana çıkmaya başladı. Transit yolculuğuna başladılar. 6 saatte gidebileceğiniz yolu ara durakları kaldırarak 3-4 saate düşürülüyor” dedi.

Kaynak; samsungazetesi