Samsun Oyuncak Müzesi'ne kavuşuyor

TAKİP ET

Samsun yepyeni ve farklı bir müzeye kavuşuyor. Canik Belediyesi tarafından yeni neslin inşası anlayışıyla yapılan Türkiye'nin en büyük, dünyanın ise sayılı oyuncak müzelerinden Canik Oyuncak Müzesi açılacağı günü bekliyor.

Canik Belediyesi tarafından Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü içerisinde kurulan ve çalışmaları tamamlanan Oyuncak Müzesi açılışa hazırlanıyor. Dekorasyon çalışmaları tamamlanan müze Karadeniz'de ilk olma özelliği taşırken, dünyanın da alanında sayılı müzeleri arasında yer alacak. Oyuncak Üretim Atölyesi de bulunacak ve çocuklar için eğitici bir merkez olacak olan müze içerisinde çocuklar çeşitli aktiviteler de yapabilecek.

FARKLI BİR MÜZE

Canik Oyuncak Müzesi'nin şehre dışarıdan da turist çekeceğini belirten Başkan Osman Genç, "Bu müzede tarihin akışından bugüne kadar insanların kullanmış olduğu oyuncaklar yer alacak. Bu bakımdan farklı ve özel bir müze olacak. Çalışmalarını tamamladığımız müzemizi inşallah çok yakın zamanda hizmete sunacağız. Sadece Samsunlu hemşehrilerimiz değil, şehrimize dışarıdan gelen insanlar da bu müzeye gelecek. İnşallah hizmete girdiğinde müze herkesin uğrak merkezlerinden biri olacak" diye konuştu.