Samsun Sağlık Turizm Derneği Kuruldu

TAKİP ET

Samsun'da Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği, Halk Sağlığı ve Sağlık Müdürlüğü, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Ticaret ve Sanayi Odası ve Özel Hastane yetkililerinin katılımıyla Samsun Sağlık Turizmi Derneği (SASTUD) kuruldu.

Derneğin Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği binasında gerçekleştirilen açılış toplantısında kuruluş çalışmaları ve yapılan faaliyetler hakkında bilgi veren Samsun Sağlık Turizmi Derneği (SASTUD) Yönetim Kurulu Başkanı Sadi Ergin, “Samsun Sağlık Turizmi Derneği’nin kuruluş çalışmalarına Mart ayı itibariyle başladık.

Çok kısa bir süre içinde Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığımızın ve Özel Hastanelerimizin desteğini alarak bu çalışmaları neticelendirerek genel kurul toplantımızı gerçekleştirdik.

Derneğimiz Samsun’da yürütülecek Sağlık Turizmi faaliyetlerini tek elden ve güçlü bir şekilde yürütecek, gerekli planlama ve stratejilerin geliştirmesi yolunda, kamu özel ortaklığı içinde el birliğiyle çalışacak. Ülke çapında sunduğu nitelikli ve kaliteli sağlık hizmetiyle kendinden söz ettiren Samsun’umuzun, artık yurt dışından gelecek hastaların da şifa bulmak için geldiği bir adres olması gerekiyor.” diye konuştu.

 

Samsun Sağlık Turizm Derneği