Samsun Sanayi ve Ticaret Odası Ağustos ayı toplantısı yapıldı

TAKİP ET

Samsun Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Samsun Çarşamba Havaalanı kapatıldıktan sonra, şehrin ticaret ve turizm alanında büyük sıkıntılar yaşadığını belirterek, "Havaalanın 3 aydan fazla kapalı kalmasına tahammül edemeyiz.

Samsun Sanayi ve Ticaret Odası Ağustos ayı toplantısı Davut Altan Meclis Salonu'nda gerçekleşti. Toplantıda ağustos ayının değerlendirmesini yapan Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Çarşamba Havaalanın kapalı olmasının şehri sıkıntıya soktuğunu söyledi.

MAĞDURUZ

Havaalanı kapatıldıktan sonra büyük bir zaman kaybı yaşandığını kaydeden Murizoğlu, "Samsun'da havaalanı kapandıktan sonra ticaret ve turizm alanında büyük bir sıkıntı içine girdik. Hava limanımız kapalı ve biz komşu illerden uçmak zorunda kalıyoruz. Büyük bir zaman kaybı ile karşı karşıyayız. Şehrimizde gidiş ve geliş alternatifleri çok fazlaydı. Bu alternatifleri komşu illerde bulamıyoruz. Büyük bir mağduriyet içerisindeyiz.

Bu mağduriyetin devam etmemesi için, bize verilen 3 aylık çerçevede havaalanının yapılmasını istiyoruz. 3 aydan fazlasına tahammüllümüz yok. Samsun TSO olarak ilgili birimlerin hepsine bu konu ile alakalı yazılarımızı gönderdik. Umarım bu süreç daha fazla uzamaz. Aksini düşünmek bile istemiyoruz" dedi.

Kaynak; samsunkulishaber