Samsun Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor Yarışmasında Türkiye 3.'sü Oldu

TAKİP ET

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından düzenlenen 'Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor' yarışmasında 'Depremin Ardından Sokakta Kalma' sloganıyla yola çıkan Samsun Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, yarışma takvimi (15 Mart-15 Aralık 2019) boyunca il genelinde birçok eğitim ve etkinlikler ile halkımızın deprem bilincini geliştirmek ve zorunlu deprem sigortası uygulamasını yaygınlaştırmak amacıyla çalışmalarını yürütmüştür.

İlimizde düzenlenen ve katılımın yüksek olduğu faaliyetlerde, fuar ve şenliklerde stantlar kurularak ve kamu kurum ve kuruluşlarına afişler dağıtılarak tüm Samsun halkımıza ulaşılması hedeflenmiştir. Samsun Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından yürütülen faaliyetlerde yaklaşık 31.000 vatandaşımıza DASK - Zorunlu Deprem Sigortası konularında bilgilendirme yapılmıştır. Yapılan çalışmalar sonucunda Samsun Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğümüz “Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor” yarışmasında Türkiye’de 3. olmuştur.
Türkiye’nin deprem kuşağında yer aldığına dikkat çeken Valimiz Sayın Dr. Zülkif DAĞLI, sigorta bilincinin ve sigortalılık oranının arttırılmasının büyük önem taşıdığını belirterek, farkındalık oluşturan bu yarışmada emeği geçenleri tebrik etti.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Samsun Şehirler Yarışıyor