Samsun Semerkand Vakfı kan bağışında bulunacak

TAKİP ET

Samsun Semerkand Vakfı İl Başkanlığı ve bağlı temsilcilikleri bölgede sağlık kuruluşlarında tedavi gören insanların kan ihtiyaçlarını karşılamak için 21 Şubat Pazar günü saat 11:00'de Samsun Cumhuriyet Meydanı üzerinde bulunan Kan Bağışı Tırında kan bağışında bulunacak.

Samsun Semerkand Vakfı İl Başkanlığı tarafından "Kan bağışlayarak hayatlar kurtarıyor" adı altında bir kampanya başlattı.

Bilindiği üzere kan, tek kaynağı insan olan ve henüz başka hiçbir yolla üretilemeyen biyolojik bir maddedir. Tüm dünyada hastaların güvenli kan ve kan bileşenlerine ihtiyaç duydukları anda ve miktarda ulaşabilmeleri ise ancak gönüllü, karşılık beklemeyen ve düzenli kan bağışçıları aracılığıyla sağlanmaktadır.

Ülkemizde olduğu gibi bölgemizde de kış aylarında kan bağışı sayılarında azalma yaşanmakta ve yaşanan bu azalma kan stoklarını olumsuz etkilemektedir. Özellikle bu dönemde gönüllü kan bağışçısı kazanım çalışmalarına kurum, kuruluş, dernek ve vakıfların destekleri kan hizmet birimleri açısından çok önemlidir.

Bu anlamda Samsun Semerkand Vakfı İl Başkanlığı ve bağlı temsilcilikleri bölgedeki sağlık kuruluşlarında tedavi gören insanların kan ihtiyaçlarını karşılamak için yürütülen kan bağışı kabul çalışmalarına destek olmak amacıyla 21 Şubat 2016 Pazar saat 11:00'de amsun Cumhuriyet Meydanı üzerinde bulunan Kan Bağış Tırı'nda düzenlenilen program dahilinde kan bağışında bulunacaklar.

 

Samsun Semerkand Vakfı İl Başkanlığı