Samsun Tarım Fuarı 5.Kez Kapılarını Bugün Açıyor

TAKİP ET

Bu yıl beşincisi gerçekleştirilecek TÜYAP Samsun 5.Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı, Samsun ekonomisine ciddi katkı sağlayacak. Çiftçiler daha verimli tarım yapabilmeleri adına son teknoloji ekipmanları yakından inceleme fırsatı bulacak.

TÜYAP Samsun tarafından düzenlenen 5. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı'nın bu yıl da özellikle şehir ekonomisine büyük katkı sağlaması bekleniyor. 'Onur konuğu' Vezirköprü olan fuarda, kenevir başta olmak üzere tarımsal ve yöresel ürünler, 25 - 29 Eylül tarihleri arasında görücüye çıkacak. Fuarın resmi açılışı bugün saat 12'de gerçekleşecek.

BÜYÜK BİR FIRSAT
Samsun Ziraat Odası Başkanı Hasan Tütüncü, Samsun Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Hayati Tosun, Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir ve Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, Samsun Gazetesi’ne yaptıkları açıklamalarda,  5. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı’nın Karadeniz Bölgesi ve Samsun için çok büyük bir fırsat olduğunu, üreticilerin ve çiftçilerin daha verimli tarım yapabilmeleri adına ciddi bir organizasyon olduğunu söyledi.

FUARI DESTEKLİYORUZ
Samsun Ziraat Odası Başkanlığı olarak 5. Tarım, Hayvancılık ve Teknoloji Fuarı’nı çok önemsediklerini ve Samsun’a büyük katkı sağlayacağı belirten Başkan Hasan Tütüncü, “Samsun’da 15 odamızla birlikte TÜYAP 5. Tarım Fuarı’na katılım sağlayacağız ve bu fuarı destekliyoruz. Bu tür fuarlar ilimizin tanıtımı açısından da çok önemli. Çiftçilerimiz Tarım Fuarı’na katılarak yeni teknolojiler hakkında bilgi sahibi olarak daha verimli üretim yapabilecekler. Valimiz Osman Kaymak’ı da fuar öncesi ziyaret ettik. Valimizin, kaymakamlarımızın ve belediye başkanlarımızın destek sözlerini aldık. Bu sene inşallah daha da görkemli bir fuar süreci yaşanacak. Samsun Ziraat Odası Başkanlığı olarak tüm çiftçilerimize mesaj gönderdik ve fuara davet ettik. İlçelerden araçlar kaldırarak çiftçilerimizin ulaşımını sağlayacağız” şeklinde konuştu.

DÜNYANIN BİR ARMAĞANI
Samsun’un en önemli markalarının başında tarım geldiğini ifade eden Samsun Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Hayati Tosun, “Çarşamba ve Bafra ovaları, Yeşilırmak ve Kızılırmak deltaları, Samsun’da yaşayanlara, dünyanın bir armağanıdır. Tarım Fuarı da, tarımın güçlendirilmesi adına yapılmış en önemli fuarlardan birisi. Biz iki firmamızla birlikte fuarda olacağız ve elimizden geleni desteği vereceğiz. Üreticileri yeniliklerle buluşturmaya vesile olacaktır. Samsun Tarım Fuar’ı üreticiler ve çiftçiler için önemli bir fırsattır” diye konuştu.  

GENİŞ KATILIM OLACAK
Samsun TÜYAP’ta yapılacak fuar Karadeniz Bölgesi’nin en büyük tarım fuarı olduğunu belirten Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir, “Biz de bu fuarın üzerinde özellikle duruyoruz çünkü Çarşamba Ovası bölgenin en büyük ovası. Bizim kalkınmamızın tek yolu tarım. Bizde Çarşamba Ziraat Odası olarak 5. Tarım, Hayvancılık ve Teknoloji Fuarı’nda stant açacağız. Tüm Karadeniz Bölgesi’ni fuara davet ettik. Türkiye’nin sayılı fuarlarından biri olacağına inanıyorum. Büyük firmaların katılımıyla birlikte geniş katılımlı bir fuar olacaktır. Fuarlar, tarımın daha da gelişmesi için büyük önem taşıyor. Ben 10 bin tane çiftçimize mesaj çekerek fuara davet ettim. Çarşamba Belediyemizin de desteğiyle birlikte araçlar kaldıracağız. Çiftçilerimiz, daha çok verim alabilecekleri teknik ekipmanlar konusunda bilgi sahibi olacak. Bölgemizde tarımın daha da gelişmesi açısından çiftçilerimizin ve halkımızın fuara katılım sağlamasını istiyorum” dedi.

AVANTAJ SAĞLAYACAK
5. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı’nı destekleyeceklerini ve fuara katılım sağlayacaklarını söyleyen Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, “Yenilikler ve teknolojik ekipmanlar anlamında çiftçilere birçok avantaj sağlayacağını düşünüyorum. 15 bin üyemize mesaj atarak fuara davet ettim. Odamızın önünden kaldıracağımız otobüslerle fuara ulaşım sağlayacağız. Tarımla uğraşan tüm vatandaşlarımızı fuara davet ediyoruz” ifadelerine yer verdi.