Samsun TSO Şubat Ayı Toplantısını Gerçekleştirdi

TAKİP ET

Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Samsun'un 600 ve 800 dönümlük arazilerle OSB çöplüğü haline getirildiğini belirterek, 'Yatırımcımıza kimse Havza'da ve Bafra'da OSB var, oraya gidin demesin' dedi

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Şubat ayı meclis toplantısı, AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir’in de katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantı öncesi Demir’e Samsun TSO hakkında bilgi veren Başkan Salih Zeki Murzioğlu, öncelikli hedeflerinin Samsun ekonomisine katkı vermek olduğunu kaydetti.

SANAYİNİN GELİŞİMİ ENGELLENİYOR

Samsun’da hedeflenen seviyeyi yakalamak için daha çok üretim yapmaya ihtiyaç olduğunu ifade eden Murzioğlu, “Samsun’un sanayiyle, ihracatla anılmasını istiyorsak, şu an gündemde olan tersane alanı ve tarımsal vasfını yitirmiş olan 2380 metre karenin de eklenerek, Organize Sanayi bölgesi olarak ilan edilmelidir. 600-800 dönüm arazilerde Samsun OSB çöplüğü haline getirildi. Bizim yatırımcımıza kimse Havza’da, Bafra’da OSB var, oraya gidin demesin. Bu arazi için tarım arazisi deniliyor. Bakın Gaziantep’deki fıstık bahçeleri OSB yapıldı. Bizde tarım arazisi dedikleri yerde slaj yetiştiriliyor. Beklentilerden, taleplerden uzak, ihtiyaçları görmezden gelerek, farklı alanlarda arz edilen sanayi parselleri ile palyatif çözümler üretmek, Samsun sanayisinin gelişimine ket vurmak demektir” şeklinde konuştu.

YOL SORUNUNU AŞAMIYORUZ

Yeni hizmet binasının yol sorunu olduğunu sözlerine ekleyen Murzioğlu, “Daha iyi, daha hızlı ve verimli hizmet vermek üzere, çağın gereklerine yakışır hizmet vermek için camiamıza yaraşır bir hizmet binası kazandırmak hedefimiz vardı. İnşaata da başladık. Ama gelin görün ki yol sorununu aşamıyoruz. Yolumuz yok. Üretilen çözümler risk teşkil ediyor. Yaklaşık 7 bin faal üyesi olan, Karadeniz’in en büyük ticaret ve sanayi odasının yeni hizmet binasının yolu yok. Neyse ki HELİPORT’u var. Geleceği öngörmek bu olsa gerek. Biz yol probleminin de gerçekçi bir yaklaşımla, kısa zamanda çözülmesini istiyoruz. Bunun için, ilgili yerel yönetimlerle birebir görüştük. Talebimizi ihtiyaçlarımızı söyledik. Uygun diye gösterdikleri yeri, biçilen değer karşılığında satın aldık” ifadelerini kullandı. 

KANGREN OLMUŞ KONULAR

Murzioğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu şehre gönül vermiş biri olarak, diliyorum ki üretimin önemine değer veren yöneticilerle, birlik ve beraberliğimize güç katarak hedeflerimize emin adımlarla ilerleriz. Gülsan Sanayi’nin katılımcı bir yöntemle çözüme ulaştırılması, Saathane Meydanı’nın ivedilikle tamamlanarak yaya ve araç trafiğine açılması ticaretin hareketlenmesine katkı sağlayacaktır. Bu iki husus, adeta kangren haline gelmiştir. Bunların çözüme kavuşturulması Samsun’daki tüm kesimlerin beklentisidir.

SAMSUN TSO ÇOK ÖNEMLİ

AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir ise Samsun TSO’nun Türkiye’nin ticari hayatına yön veren önemli bir kuruluş olduğunu belirterek, yerel yönetimlerin ve TSO’nun işbirliği yaparak Samsun’daki yapılan ekonomik yanlışların düzeltilmesi gerektiğini kaydetti. Demir, başkan seçildiği takdirde Samsun’da 3 bin 500 dönümlük bir OSB’e kuracaklarını söyledi.

Salih Zeki Murzioğlu