Samsun Tüketiciler Birliği'nden 12 Bankaya Karşı Tazminat Davası

TAKİP ET

Samsun Tüketiciler Birliği Başkanı Avukat Arslan Bolat, rekabet kurulunun 12 bankaya karşı rekabet kurallarını ihlal ettikleri gerekçesi ile vermiş olduğu cezayı ve açılacak olan Kartel Tazminatı davalarına ilişkin tüketicilerin nasıl bir yol izlemeleri gerektiğine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu…

Samsun Tüketiciler Birliği'nden 12 Bankaya Karşı Tazminat Davası

Samsun Tüketiciler Birliği Başkanı Avukat Arslan Bolat, rekabet kurulunun 12 bankaya karşı rekabet kurallarını ihlal ettikleri gerekçesi ile vermiş olduğu cezayı ve açılacak olan Kartel Tazminatı davalarına ilişkin tüketicilerin nasıl bir yol izlemeleri gerektiğine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu…

8 Mart 2013 tarihinde rekabet kurulunun tespiti sonucunda 12 Bankanın piyasada rekabet koşullarını ihlal etmek amacıyla kartel oluşturduklarını yani birlikte yüksek oranlarda mevduat, kredi ve kredi kartı faizleri oluşturduklarını tespit etmiştir. Bu nedenle 12 Bankayı da 1 milyar 116 milyon 957 bin 468 para cezasına çarptırmıştır. Avukat Arslan Bolat, Türkiye Bankalar Birliği verilerine göre yaklaşık olarak 33 milyon kişinin belirtilen dönemlerde mağdur edildiğini belirtti.

İşte 12 Bankaya karşı kartel tazminatı davası hakkında bilinmesi gerekenler…

12 Banka Neden Para Cezasına Çarptırıldı?

21 Ağustos 2007 ve 22 Eylül 2011 tarihleri arasında rekabet kurulunun belirtmiş olduğu 12 Banka bir araya gelerek yüksek oranlarda kredi, kredi kartı ve mevduat faizi uygulamış, bu durumda serbest piyasa koşulları ihlal edilmiştir. Serbest piyasa koşullarının bozulması nedeniyle kişi ve kurumlar fazladan ücretler ödemeye mahkûm bırakılmış ve birçok kişi mağdur edilmiştir.

Önemli olan dava konusu işlemin 21 Ağustos 2007 ve 27 Eylül 2011 tarihleri arasında olması

Kartel tazminatı davasını rekabet kurulunun tespit etmiş olduğu 12 bankadan herhangi birinden 21 Ağustos 2007 ve 27 Eylül 2011 tarihleri arasında mevduat, kredi ve kredi kartı hizmeti almış olan tüm tüketiciler açabilmektedirler. Türkiye’nin en büyük 12 bankası bu mağduriyette rol sahibidir.

Kartel Tazminat Davasının Zaman Aşımı Süresi 10 yıldır

Mağdur vatandaş ve şirket yetkililerinin dikkate etmesi gereken husus dava zamanaşımının 10 yıl olduğudur. Bu mağduriyetin 2007 yılından itibaren kredi, kredi kartı ve mevduat alan müşterileri kapsaması nedeniyle zaman aşımı süresi 2017 yılında dolmaktadır. Yani başvuruları 10 yılı aşan hak sahipleri hiçbir talepte bulunamazlar.

12 Banka Müşterisi Kartel Oluşması Nedeniyle Ne Kadarlık Bir Zararı Söz Konusudur?

Samsun Tüketiciler Birliği Başkanı Av. Arslan Bolat, aşağıda belirtilen oranlarda tüketicilerin zarar uğradığını aktarmıştır.

Konut kredilerinde : 15 baz puanlık (0,15)

İhtiyaç kredilerinde : 10 baz puanlık (0,10)

Taşıt kredilerinde : 5-20 baz puan arasında (0,5-0,20)

Mevduat ve kredi kartlarında zarar net olarak tespit edilememektedir.

Kartel Tazminat Davası Mağdura Göre Değişiklik Göstermektedir.

Av. Arslan Bolat, bu tür davalarda zararın net olarak hesaplanmasının mümkün olamayacağından dolayı ‘’ belirsiz alacak davası’’ adı altında davanın açılması gerektiğini belirtmiştir. Bu tür davaları Tüketiciler Tüketici Mahkemelerinde, Tacirler Ticaret Mahkemelerinde ve Kamu Kurumları Asliye Hukuk Mahkemelerinde bu tür davaları açmaları gerekmektedir.

Kartel Davası Açmanın Tüketiciler İçin Bir Maliyeti Yok

Samsun Tüketiciler Birliği Başkanı, Tüketicilerin hiçbir harç ve masrafa tabi tutulmadığını sadece gider avansı ödeyerek dava açabileceklerini söyledi. Tacirler ise açacakları tazminat davasının nispi tutarı üzerinden bir harç ödeme ve gider avansını ödemek ile mükelleftirler.

Samsun Tüketiciler Birliği Başkanı, Türkiye Bankalar Birliği verilerine göre yaklaşık olarak 33 milyon kişinin belirtilen dönemlerde mağdur edildiğini, bu kişilerin büyük çoğunluğunun masraflarını zar zor karşılayan geçim sıkıntısındaki aileler olduğunu aktardı. Bu sebep ile BDDK ve Türkiye Bankalar Birliği‘nin ortak bir çalışması ile bu mağduriyetlerin bir an önce giderilmesi gerektiğini vurguladı. Ancak bu süreçte tüketicilerin mağdur edilmemesi için Samsun Tüketiciler Birliği olarak çalışmalarına hız kesmeden devam edeceklerini yine mağduriyetlerin giderilmesi için birliğimize şahsen gelerek veya telefon ile yardım alabileceklerini belirtti.

Samsun Tüketiciler Birliği

Telefon : 0362 431 7606

Adres : Kılıçdede Mah. Yunus Emre Sok. No:51/10 İlkadım/SAMSUN