Samsun Türk Sağlık Sen'de sahte imza iddiası

TAKİP ET

Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı İlhan Öksüz, Türk Sağlık Sen'den istifasının ardından sahte imza ile üyeliğinin devam ettirildiğini iddia eden çalışana destek verdi. Öksüz, 'Türk Sağlık Sen'in yaptığı Anayasal bir suçtur. Sorumlular adalet önünde hesap verecektir' dedi.

Samsun’da Türk Sağlık Sen üyesi olarak çalışan Yavuz Hacısüleymanoğlu istifa etmesine rağmen üyeliğinin sahte imzayla devam ettirildiği iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Sağlık Sen Samsun Şube başkanı Başkanı İlhan Öksüz, söz konusu vatandaşa destek vererek, “Türk Sağlık Sen Samsun Şubesi temsilcileri tarafından gerçekleştirilen bu çirkin olay Anayasal bir suçtur! Çalışanların iradelerini türlü oyunlarla ipotek altına almaya yeltenen Türk Sağlık-Sen’in bu oyunu bozulmuştur” dedi. 

‘KENDİ ADIMA SAHTE İMZA ATILDI’

Türk Sağlık-Sen üyeliğinden istifa eden Yavuz Hacısüleymanoğlu, “02.02.2018 tarihinde Türk Sağlık Sen sendikasından istifa ettim. İstifa etmeme rağmen arkamdan kendi adıma üyelikten çekilme formu düzenlenerek sahte imza atılmıştır. Bunu kendim bizzat tespit ettim. Gereğini yaparak savcılığa suç duyurusunda bulundum. Üye olacak arkadaşlarıma ve üyelikten çekilecek arkadaşlarımın dikkatine diyorum. Çok önemli. Arkadaşlar Türk Sağlık Sen üyeleri sahte imza atarak kendilerine üye toplamaktadır. Bunların gereğinin yapılmasını arz ediyorum" diye konuştu. 

SIRADAN BİR İMZA DEĞİL

Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı İlhan Öksüz, “Sağlık-Sen’e üyelik için atılan imza sıradan bir imza değildir. Hak ve menfaatlerimizi koruma ve kazanıma dönüştürme adına bize verilen bir emanettir. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yetkili sendikası Sağlık-Sen olarak üyelerimizin bu emanetini hiçbir zaman değersizleştirmedik, sıradanlaştırmadık. Bugüne kadar vukuatları ortada olan, sendikacılığı ücret, üyelerine de yalnızca aidat yatıran gözüyle bakan, Türk Sağlık-Sen, yeni bir olayla daha karşımıza çıkmıştır. Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi’nde görev yapan sağlık çalışanı arkadaşımız Yavuz Hacısüleymanoğlu Türk Sağlık-Sen’den istifa etmişti. Ancak Türk Sağlık Sen Temsilcileri çalışan memurun kendi iradesi dışında, imzasını taklit ederek sahte imza atmak sureti ile Türk Sağlık Sen üyeliğinden istifa etme işleminin durdurulması için sahte imza ile geri çekme işlemi tahsis etmişlerdir.Kendi üyesinin iradesine saygı duymayan, üyesinin özgür iradesine ipotek koyan kişilerden hak arama namına doğru bir davranış beklenebilir mi?Bu düşüncedeki sendika ve temsilcileri, çalışanların haklarını koruyabilir mi.?Çalışanlar bu zihniyetteki insanlara haklarının korunması için nasıl yetki verebilirler. Sağlık-Sen olarak anlayışımız; kamu personelinin istediği sendikaya üye olma ve sendikadan istifa etme hakkı vardır. Bu hak anayasamızda da güvence altına alınmıştır” dedi.

ANAYASAL BİR  SUÇ İŞLENMİŞTİR

Başkan Öksüz, Türk Sağlık Sen Samsun Temsilcilerinin anayasal suç işlediğini belirterek, 

“Türk Sağlık Sen Samsun Şubesi temsilcileri tarafından gerçekleştirilen bu çirkin olay, Anayasal bir suçtur! Çalışanların iradelerini türlü oyunlarla ipotek altına almaya yeltenen Türk Sağlık-Sen’in bu oyunu bozulmuştur. Sorumlular, adalet önünde mutlaka hesap verecektir” diye konuştu.

EMANETLERİNİZE SAHİP ÇIKIN

Olayı kınadığını belirten Öksüz, “Sendikaların üye sayılarının tespitinin yapıldığı 15 Mayıs öncesi sahnelenen bu tür oyunları esefle kınadığımızın bilinmesini istiyoruz.Tüm iş ve hizmet kollarında olduğu gibi sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızda hür iradeleriyle tercih ettikleri sendikaya üye olma, yada sendikadan ayrılma hakkına sahiptirler. Yavuz Hacısüleymanoğlu arkadaşımızın iradesi dışında sahte imza ile üyeliğinin devam ettirilmesini Samsun Sağlık-Sen Şube Başkanlığı olarak kınıyor, Hukuki süreçte bu olayın takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz. Ayrıca 15 Mayıs yetki sürecine giderken malum sendika tarafından gerçekleştirilebilecek bu tür kirli ve gizli oyunlara karşı sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın daha dikkatli olmalarını, bu ve benzeri ahlak dışı olayların tekrarlanmaması adına emanetlerine sahip çıkmalarını önemle rica ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Samsun Gazetesi