Samsun Valiliği'nden koronavirüs tedbirleri kapsamında yeni kararlar alındı

TAKİP ET

Samsun Valisi Osman Kaymak, İl Umumi Hıszıssıha Kurul kararları doğrultusunda marketlere ve pazar yerlerine çocukların alınmamasına karar verildiğini duyurdu.

Samsun Valisi Osman Kaymak, sosyal medya hesabında İl Umumi Hıfzısıhha Kurulu'nun aldığı yeni kararları açıkladı.

ARALIKLARLA DUYURULACAK
Yapılan açıklamada, "29/03/2020 tarihli ve 13 no'lu Samsun İl Umumi Hafzıssıha Kurul kararı doğrultusunda; vatandaşlarımızın Dünya Sağlık Örgütü'nin pandemi ilan ettiği Coronavirüs (COVİD-19)'un yayılmaması ve sağlıklarının korunması açısında kalabalık ortamalrda bulunmamalarının, sosyal mesafe kuralına dikkat etmelerinin, ellerini sık sık yıkamalarının ve işi olmayanların dışarıya çıkmamamalarının ve evde kalmalarının aralıklarla duyurusunun yapılmasına, marketler ve pazar yerleri ile yapılmış olan kısıtlamalara ek olarak, marketlere ve pazar yerlerine alınmamasına, İl Umumi Hıfzıssıha Kurulu'nun almış olduğu kararların il genelinde uygulanmasına karar verilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi. 

SAMSUNLULARA TEŞEKKÜR ETTİ
Samsun Valisi Osman Kaymak ayrıca, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Öncelikle boş, kimsesiz  bıraktığınız Atakum sahili, Doğu-Batı park, cadde ve sokaklar için evinden çıkmayan siz değerli Samsun halkına teşekkür ediyorum. Ayrıca bir güzellikte çocuklarımıza yapalım onları ”Marketler ve Pazar yerlerine”götürmeyelim!!!" ifadelerini kullandı. 

samsun valiliği