Samsun Valiliğinden Sanayi Sicil Belgeleri Hakkında Önemli Duyuru!

TAKİP ET

Samsun Valiliği Sanayi Sicil Belgeleri hakkında önemli bir duyuru yayınladı.

Valilikten yapılan duyuru şöyle:

SAMSUN SANAYİ VE TEKNOLOJİ İL MÜDÜRLÜĞÜ
SANAYİ SİCİL BELGESİ İLE İLGİLİ BASIN BÜLTENİ
I. 2019 yılı Yıllık İşletme Cetveli Süre Uzatımı
Bilindiği üzere 6948 Sayılı Sanayi Sicili Kanunu'nun 5. Maddesi gereğince Sanayi Sicil Belgesi sahibi işletmelerin her yıl I Ocak-30 Nisan tarihleri arasında bir önceki yıla ait (Yıllık Ciro Bilgisi, Kapasite Kullanım Oram Bilgisi, Çalışan Sayısı, Tüketilen Enerji, Üretim Şekli, Üretim Bilgisi ve Atık Madde Bilgilerini) yıllık işletme cetvellerini eksiksiz doldurarak e devlet Sanayi Sicil Bilgi Sistemi üzerinden elektronik ortamda doldurarak vermeleri gerekmektedir.

Her yıl Nisan ayı sonuna kadar girilmesi(doldurulması) gereken Yıllık İşletme Cetvelini Covid-19 salgın riski nedeniyle veremeyen sanayicilerimizin yine 6948 sayılı Kanun çerçevesinde Bakanlığımıza başvurusu halinde süre 4 aya kadar uzatılacaktır. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, yeni çalışmasıyla Covid-19 salgını nedeniyle e-Devlet üzerinden mücbir sebep bildiren sanayicilere destek olacaktır. Bu kasamda Yıllık işletme cetvelini nisan ayı sonuna kadar yetiştiremeyen sanayicilere 17 Nisan 2020 tarihinden itibaren e-DevIet üzerinden sunulan Sanayi Sicil Bilgi Sisteminden başvurmaları durumunda 4 aya kadar ek süre verilecektir

2.Sanayi Sicil Belgesi Vize Sürelerinin Uzatımı
Covid-19 salgını nedeniyle yaşanabilecek gecikmeleri dikkate alan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız, vize ek süre uygulamasında değişikliğe gitti. Sanayicilerimizin mağdur olmaması amacıyla Bakanlığımızın teklifi üzerine EPDK tarafından alınan 09/04/2020 tarih ve 9294 s ayılı Karar çerçevesinde; elektrik tarifelerinde sanayi aboneliğinden yararlanan sanayicilerimiz için aranan vize edilmiş Sanayi Sicil Belgelerinin ibrazı için verilecek olan 30 günlük süre, Sanayi Sicil Belgesi vize süreleri I Mart 2020 tarihi itibarıyla dolan veya 30 Haziran 2020 tarihine kadar dolacak olan sanayi işletmeleri için 30 gün yerine 90 gün olarak uygulanacaktır.

3.Elektronik Sanayi Sicil Belgesi (e-belge) Uygulamasına Geçilmesi
6948 Sayılı Sanayi Sicil Kanunu gereği sanayi işletmelerimizin kayıtlarının tutulduğu Sanayi Sicil Bilgi Sisteminde yapılan güncelleme neticesinde artık elektronik Sanayi Sicil Belgesi (e-belge) uygulamasına geçilmiştir. Bu kapsamda sisteme kayıtlı sanayicilerimiz İl Müdürlüklerimize elden müracaata gerek kalmaksızın sanayi siciline ilişkin ilk kayıt, belgelendirme, vize, değişiklik, vb. tüm işlemlerini e-devlet üzerinden Sanayi Sicil Bilgi Sistemine girerek yapabileceklerdir.

Kamuoyuna ve ilgililere önemle duyurulur.