Samsun'a 175 milyon liralık yatırım

TAKİP ET

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç Samsun'da düzenlenen merasimde 19 tesisin temelini attı, 9 tesisinde açılışını gerçekleştirdi. Merasimde temeli atılan ve açılışı yapılan 28 tesisin toplam yatırım bedeli 175 milyon lirayı buluyor.

Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen merasimde konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Samsunlulara Başbakanımız Binali Yıldırım’ın selamlarını getirdiğini söyledi. FETÖ'nün darbe girişimine değinen Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bütün millet gibi Samsunluların da kahramanlık destanı yazdıklarını dile getirdi.
15 Temmuz'un sadece darbe girişimi değil, vatanı bölme ve işgal etme girişimi olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dirayeti, cesareti ve milletin kahramanlığıyla bu girişimin püskürtüldüğünü vurguladı.

Samsun’a 42 Yatırım Müjdesi
Samsunlu vatandaşlarla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunun altını çizen Prof. Dr. Eroğlu “Samsun’a gelirken elimiz boş gelmek doğru olmazdı. Elime bir kutu Afyonkarahisar kaymağı alıp gelecek halim yoktu. Bu yüzden buraya heybemiz dolu geldik. Bugün burada Samsunlu hemşerilerime 42 yatırımın müjdesini veriyorum. Baraj, içmesuyu, sulama, taşkın koruma tesisleri, fidan üretimi orman köylülerine kredi, gelir getirici tür ağaçlandırma projelerinin yer aldığı bu müjdelerin toplam yatırım bedeli 314 milyon lirayı buluyor. Samsun bu denli bir yatırımı daha önce hiç görmedi” diye konuştu.

Samsun’a Son 4 Yılda 634 Milyon TL’lik 85 Müjde
Samsun’a daha önce de müjdelerle geldiğini belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “1 Mart 2013 tarihindeki ziyaretlerimizde Samsun’a toplam 
320 milyon TL’lik 43 müjde vermiştim. Bugün ki 314 milyon lira yatırım bedeline sahip 42 müjde ile son 4 yılda Samsunlulara toplam 634 milyon TL’lik 85 müjde vermiş olduk. Bu müjdelerin çoğunu tamamladık. İnşaatı devam edenleri ise en kısa sürede hizmete alacağız. Biz sözümüzün sonuna kadar arkasındayız” değerlendirmesinde bulundu.
Konuşmaların ardından Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç protokol üyeleriyle beraber butonlara basarak 28 tesisin toplu olarak temellerini atarak açılışlarını yaptı.


Temeli Atılan ve Açılışı Yapılan Tesisler
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun, gerçekleştirdiği toplu temel atma ve açılış merasiminde bulunan tesislerin 1 adedi içmesuyu, 1 adedi sulama tesisi, 23 adedi taşkın koruma tesisi, 1 adedi ulaşım tesisi ve 2 adedi de DKMP projesinden oluşuyor. Bu tesislerin toplam yatırım bedeli 175 milyon lirayı buluyor.
Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından temeli atılan ve açılışı yapılan tesislerin hizmete alınması ile 29 bin 640 dekar zirai alan modern sulama sistemine kavuşacak. 22,6 milyon metreküp içme suyu sağlanacak. 5 ilçe, 31 yerleşim yeri ve 445 dekar arazi taşkın zararlarından korunacak. 
Ayrıca Bakan Prof. Dr. Eroğlu’nun Samsun’da düzenlediği merasimde 5 aileye gelir getirici tür sertifikası, 7 aileye Orköy kredisi verildi.