Samsunda 2 binin üzerinde disleksili çocuk var!

TAKİP ET

Türkiye Disleksili Çocuklar Vakfı ve Disleksi Öğrenme Güçlüğü Derneği Samsun İl temsilcisi Tarık Öncü, "Çocuklarda Öğrenme Güçlüğü yaygın adıyla Disleksi'nin görülme sıklığının her yüz çocuktan 10 unda olduğunu gösteriyor." dedi.

Türkiye Disleksili Çocuklar Vakfı ve Disleksi Öğrenme Güçlüğü Derneği Samsun İl temsilcisi Tarık Öncü, "Çocuklarda Öğrenme Güçlüğü yaygın adıyla Disleksi'nin görülme sıklığının her yüz çocuktan 10 unda olduğunu gösteriyor." dedi.

1-7 Kasım Dünya Disleksi Haftası dolasıyla açıklama yaparak dileksi hakkında bilgiler veren Türkiye Disleksili Çocuklar Vakfı ve Disleksi Öğrenme Güçlüğü Derneği Samsun İl temsilcisi Tarık Öncü, "Çocuğunuz okumayı öğrenirken zorlanıyorsa, okuma hızı düşükse okurken kelimeleri değiştiriyor satır atlıyor satır ekliyorsa harf ve rakamları ters okuyorsa, sıralı ezber gerektiren konuları çarpım tablosu ritmik sayma yön takvim zaman konularında zorlanıyorsa Öğrenme Güçlüğü yaygın adıyla Disleksi olabilir.
    Unutmayalım ki Disleksi bir hastalık değildir. Normal yada normal üstü zekaya sahip bireylerde görülen nörolojik kökenli gelişimsel bir farklılıktır.Üstelik dikkat eksikliği ve Hiperaktivite ile birlikte seyrettiği için durum daha da zor bir hal alabiliyor. Yapılan araştırmalar disleksinin görülme sıklığının her yüz çocuktan 10 unda olduğunu gösteriyor. Samsunda 2 binin üzerinde disleksi raporlu çocuğumuz var. Akademik anlamda güçlük yaşayan çocukların ailelerinin bir an önce devlet hastaneleri ve üniversitelerin çocuk ve ergen psikiyatri servislerine başvurmaları gerekiyor. Farklı eğitim metotlarıyla öğrenen disleksili çocuklarda en önemli unsur tanı almada geç kalınmaması ve ivedilikle eğitime başlanması.
    2013 yılından bu yana disleksili çocukların hakları, eğitimleri ile çalışmalar yapan disleksi öğrenme Güçlüğü Derneği birçok eğiticiye de bu konuda eğitimler vererek ülke çapında Konferans Panel ve Sempozyumlarla farkındalık çalışmaları yapıyor.
    1-7 Kasım Dünya Disleksi Haftası dolayısıyla dernek olarak 2 kasım cumartesi günü Yeşilyurt AVM de farkındalık yaratmak amacıyla Derneğimizin gönüllüleri yönetim kurulu üyeleri psikolojik Danışman/Psikoterapist Buket Alkaş ve Psikolog Meltem Çepni gün boyunca ailelerle buluşarak standımızda disleksi hakkında bilgilendirme yapacaklar." diyerek sözlerine son verdi.

Disleksi nedir