Samsun'da Dünya İnsan Hakları Günü programı gerçekleştirildi

TAKİP ET

Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından hizmet içi eğitim kapsamında 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Samsun Huzurevi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Peker, İl Müdür Yardımcısı Sultan Bulut, kuruluş müdürleri ve personel katıldı. 
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, Dünya İnsan Hakları Günü'nün, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin 1948'de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda kabul edildiği gün olan 10 Aralık'ta kutlanmaya başlandığını hatırlatarak, "Demokrasi ve hukuk devleti anlayışının ön planda tutulduğu bütün demokratik ve çağdaş devletlerde olduğu gibi ülkemizde de, bireyin güvenliği ve insan haklarına büyük önem verilmekte, bu yönde gerekli adımlar atılmaktadır. Geçmişte olduğu gibi bugün de, demokrasi, insan hakları, saydamlık, kadın-erkek eşitliği gibi ortak değerlerimizin güçlendirilmesi ve yaygınlaştırılmasına yönelik herkesin üzerine düşen görevi yerine getireceğine inanıyorum" dedi. 
Bu tarz programların personelin kişisel gelişimi, hizmetin verimliliği ve kalitesini artması bakımından oldukça önemli olduğunu vurgulayan Balcı, programa sunduğu katkılardan dolayı Prof. Dr. Hüseyin Peker’e teşekkürlerini iletti.  
Konuşmasında İslam’ın insan hakkına bakışını değerlendiren Prof. Dr. Hüseyin Peker, “Herkesin hakkının korunulması, savunulması gerekmektedir. Fakat dünyada insan haklarına riayet edilmediğini üzülerek izliyoruz ve görüyoruz” dedi. 
Eşitlik ve özgürlük kavramlarının insan hakları konusunda temel iki kriter olduğunu belirten Peker, hakim önünde eşitlik, adil yargılanma, fırsat eşitliği, yaşama hakkı, mülkiyet hakkı, çocuk hakkı, kadın hakkı, din ve vicdan özgürlüğü, dinini öğrenme, öğretme ve neşretme hakkı ve ifade etme hakkı konularına değindi. 
“Bir kişiyi sevmeye bilirsiniz ama o kişinin duygu, düşünce ve inancına saygı göstermemiz gerekiyor” diyen Peker, “Bu davranışımız insana verdiğimiz değerin göstergesidir. Kendimiz için istediğimiz bir şeyi karşımızdaki için de istemeliyiz” diye konuştu. 
Programın sonunda Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Peker’eplaket takdim etti. 

 

Samsun Huzurevi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi