Samsun'da engelliler Mavi Işıklar'da yemekte buluştu

TAKİP ET

Engelliler Haftası nedeniyle engelli vatandaşlara, Mavi Işıklar Eğitim Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezi'nde yemek düzenlendi.

Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen Engelliler Haftası nedeniyle engelli vatandaşlara,  Mavi Işıklar Eğitim Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezi'nde yemek verildi. Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Samsun Engelli Komitesi tarafından düzenlenen yemeğe Vali Yardımcısı Recep Yüksel, İl Müdürü Tekin Balcı ve İl Müdür Yardımcıları, Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Daire Başkanlığı’ndan Şube Müdürü Selim Yazıcı, Mavi Işıklar Eğitim Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezi Sorumlusu Eda Günaydın katıldı. 


Yemeğin sonrasında konuşma gerçekleştiren Vali Yardımcısı Recep Yüksel, “Biz Samsun Valiliği ve diğer kurumlarımızla birlikte siz değerli engelli kardeşlerimizin her zaman yanındayız. Aramızda erişime engel her ne var ise onları kaldırmak üzere elimizden geleni yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Devletimiz maddi ve manevi bütün gayretiyle sizin yanınızda olmaya çalışıyor. Ama zaman zaman eksikliklerimiz olabiliyor. İşte böyle zamanlarda bizlere destek olun ki eksiklikleri beraber giderebilelim. Talepleriniz, şikayetleriniz olursa bunları bize bildiriniz. Bunu çok önemsiyoruz. Biz devlet olarak bir zamanlar engellilerimizin sayısını bilmiyor iken, şimdi tek tek ihtiyaçlarınızı giderebilme noktasına kadar geldik. Tabi buraya sizlerin destekleri ve çabalarıyla birlikte geldik. Bunun daha da ötesine geçebiliriz. Beraat Kandilinizi ve haftanızı kutluyorum” dedi. 
Yemek programının ardından Vali Yardımcısı Recep Yüksel, İl Müdürü Tekin Balcı ile birlikte Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şubesi’nin kermesine katılarak Şube Başkanı Hayriye Hakyemez ve dernek üyeleri ile birlikte bir süre sohbet etti. 

 

Mavi Işıklar Eğitim Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezi