Samsun'da kaçak avlanan su ürünlerine operasyon

TAKİP ET

Samsun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Su Ürünleri Denetimleri kapsamında kaçak avlanan 1200 kg orkinos, 430 kg lüfer, 128 kg yayın ve 14 kg istavrit'e el koydu.

Samsun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Su Ürünleri Denetimleri kapsamında kaçak avlanan 1200 kg orkinos, 430 kg lüfer, 128  kg yayın ve 14 kg istavrit'e el koydu.


Samsun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü’nün organizasyonunda il müdürlüklerinde göreve yeni başlamış personelin bilgi ve deneyimlerini artırmak, uygulamalarda birlikteliği sağlamak ve Bakanlığımıza intikal etmiş bulunan yasadışı avcılığa ilişkin şikâyetlerin değerlendirilmesi amacıyla, Samsun, Sinop, Amasya, Ordu ve Giresun İli ve İlçelerinde; karaya çıkış noktaları, nakil güzergâhları (yol denetimi) İşleme tesisleri, soğuk hava depoları toptan ve perakende satış yerlerinde 03-07 Kasım 2016 tarihleri arasında, 8 ayrı ekipten oluşan 32 denetçi tarafından eş zamanlı çapraz denetimler gerçekleştirdi.

    Bu kapsamda ilimiz genelinde, su ürünleri perakende satış yerlerinde 58, yol kontrol noktalarında 26, su ürünleri halinde 2, karaya çıkış noktalarında 6 ve soğuk hava depolarında 9 adet olmak üzere toplam 101 adet denetim yapılmıştır. Yapılan bu denetimlere istinaden boy yasağına uymayan, belgesiz su ürünleri bulunduran kişi/firmalara 6 adet idari para cezası uygulanmıştır.1200 kg orkinos, 430 kg lüfer, 128  kg yayın ve 14 kg istavrit olmak üzere toplam 1772 kg su ürünlerine el konulmuştur. Su ürünlerimizin sürdürülebilirliğini sağlamak amacı ile denetimlerimiz yoğun olarak devam ediyor.