Samsun'da uyuşturucu ile müdacale masaya yatırıldı

TAKİP ET

Uyuşturucu ile Mücadele İl Kurulu 2017 ilk toplantısı Samsun Valisi İbrahim Şahin başkanlığında, Devlet Su İşleri Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantının açılışında bir konuşma yapan Samsun Valisi İbrahim Şahin, “Değerli Arkadaşlar; Samsun’da özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın uyuşturucu ile ilgili uygulamalar, kararlar, yaptığı konuşmalar, iki hafta önceki tüm valilerle telefon konferansla yaptığı konuşmalarda bir dizi talimatları oldu. Özellikle kuru ve sulu uyuşturucu konusunda bizlere çok net talimatları oldu. Öncelikle çocukların gittiği yerler, okul etraflarındaki uygulamalar, kafeler ve sigara içilebilen mekanlar, nargile salonları, sıvı içecekler, alkollü içecekler, usule uygun olmayan yerlerde mutlak suretle daha sıkı denetim yapmamızı ve bu konuyu takip etmemiz için bizleri talimatlandırdı. Biz uyuşturucu konusunda Samsun’da başta İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Müdürlüğü ve ilgili arkadaşlar çok sıkı bir takip içerisindeyiz. Samsun’da zaman zaman medyaya da yansıyor, bu konuda çok ciddi anlamda yakalama oldu. Bu anlamda Samsun’da ciddi anlamda mesafe aldık.
 
        Yaklaşık bir ay içerisinde yapılan operasyonlarda 10 Kg. ve 6 Kg civarında bonzai (kannabinoit) sentetik uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Bu uyuşturucu bir defa içilse bile bağımlılık yapmaktadır. Bu uyuşturucu maddelerinin Samsun’a girmemesi ile ilgili de sıkı bir takip yapılmaktadır. Samsun’da bu konuyla ilgili ciddi alarak motorize ekipler kurduk. Bu uyuşturucu konusu ilimizde sıkı bir şekilde takip edildiği için şehir dışına kaymaya başladılar. Elbette Samsun’da bu tedbirlerin alınması yeterli bir durum değil. Diğer illerde de bu tedbirlerin alınması neticesinde Türkiye’de ciddi anlamda uyuşturucu ile ilgili mücadele yapılacaktır. Bizim bu konuyla ilgili daha duyarlı, daha dikkatli olaya eğilen bir tavır içerisinde olmamız gerekiyor. Samsun’da yapılan bu mücadele hem sevindirici, hem de ümit vericidir. İl Jandarma Komutanlığımızın ekipleri bu gün Alaçam-Bafra bölgesinde saat 11.00 sularında 1,2 Kg bonzai (kannabinoit) maddesi yakaladı. Failleri belli, faillerin yakalanması için takip sürdürülüyor. ” dedi.
 
 Vali Şahin konuşmasının ardından Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü Şube Müdürü Uz. Dr. Nildan Arslan, ‘Uyuşturucu İle Mücadele 2016 Yılı İl Değerlendirme Raporu’nun sunumunu gerçekleştirdi. Sunumun ardından karşılıklı fikir alış verişinde bulunularak 2017 yılı içerisinde yapılacak çalışmalar görüşüldü.
 
Toplantının sonunda ise Vali Şahin yaptığı konuşmasında "Uyuşturucu kullanımının getirdiği bağımlılıkla ilgili yeni bir bağımlılık türü oluştu. Biliyorsunuz artık bu patolojik olarak de nitelendirilmeye başlandı. İnternet kullanımı veya internet bağımlılığı özellikle yurt dışında gelişmiş batı ülkelerinde üzerinde artık yeni disiplinler oluşmakta hatta bilim dalı haline dönüşmeye başladı. İnternette daha fazla kalmayı seven çocuklar için internet gerçekten bir sorun olmaya başladı. Bu konuyla ilgili de bir komisyon oluşturup, konuyu ailelere de taşıyarak bunu sağlıklı bir zemin içerisinde yürütmemiz gerekiyor. Ben Ulaştırma Bakanlığında çalışıyorken internet yaygınlaşsın diye mücadele veriyorduk. Şimdi az kullanılsın diye mücadele ediyoruz. Genç bir nüfusa sahip olduğumuz için internet kullanımı hızlı bir şekilde yaygınlaştı. Okullarda kullanılan sistem (internet) bazı olumsuz sitelerin açılmasına engel ama okuldan çıktığınız zaman başka bir bilgisayarda koruma sistemi yoksa çocuklar istediği siteye giriyorlar ve bu sitelerin hangisinin zararlı olduğunu kestiremiyorlar. Biz bu gün burada bu konuyu şehrimizin gündemine taşırsak, iyi bir örnek uygulaması yaparız diye düşünüyorum. Ben tekrar katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Emeği geçen herkesi kutluyorum.” dedi.