Samsun'dan İsrail'e tepki: Mescid-i Aksa barış dini İslamın ve Müslümanların mabedidir

TAKİP ET

İsrail güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa'da ibadet eden Filistinlilere yönelik gerçekleştirdiği saldırıları Türkiye'nin 81 ilinde düzenlenen basın açıklamaları ile şiddetle kınandı. Samsun'da da sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak İsrail'e tepkilerini gösterdiler.

Son günlerde Siyonist İsrail'in Mescid-i Aksa'yı işgal girişimini 81 ilde eş zamanlı yapılan basın açıklaması ile lanetlendi. Memur Sen öncülüğünde Samsun Cumhuriyet Meydanında bu akşam yapılacak basın açıklaması yapıldı. Basın açıklaması Memur Sen İl Temsilcisi Hamdi Yıldız tarafından yapıldı. 
Başkan Yıldız, "Unutmak felakettir…
Biz bugün burada hatırlatma yapmak için, o, teröre karşı direnen ve her neresinden bakarsanız bakın insan olmanın onurunu kurtarmak için, imanın izzetini korumak adına çoluk çocuk demeden, kadınıyla, erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla canını ortaya koyan yiğitlerin mücadelesine omuz vermek, insan olmanın asgari şartını yerine getirmek için toplandık. Evet. İnsan olmanın asgari şartı bugün bu meydanda toplanmaktır.
Herkes sussa da biz haykırmaya devam edeceğiz.
Filistinde, Kudüste bizim canımız ciğerimiz dediğimiz kardeşlerimize karşı sürdürülen terör politikalarına karşı, bu kirli düzenin üzerini örtmeye çalıştığı hakikati yılmadan usanmadan hatırlatmaya ve gerçekleri yüzlülerin yüzlerine çarpmaya devam edeceğiz. 
Nasıl ki orada kardeşlerimiz direniyor…
Biz de burada direnmeye devam edeceğiz bu kör düzene karşı.
Yılmayacağız!
Usanmayacağız!
Orada, insanlığın haremine yapılan saldıra karşı direnen yiğitlerin sesi olacağız, sözü olacağız, bu küresel kirli stratejiye karşı biz de burada direneceğiz.
Mescid-i Aksa barış dini İslamın ve Müslümanların mabedidir. 
Bununla birlikte, bu kutlu mabed barış ve huzur için bütün insanların haremedir. 
Herkes bilsin, duysun ve inansın ki;
Kudüs Filistindir.
Kudüs İslam şehridir. 
Kudüs, bütün inançların medeniyet birikimidir. 
Ve herkes şunu görecek ki;
Filistin, özgür ve bağımsız yaşayacak.
Filistin, Siyonist işgalden, Filistinliler Siyonist vahşetten çok yakında azade olacak." diye konuştu. 
 

Samsundan İsraile tepki