Samsunlu KOBİ'ler 'Facebook İstasyon' ile uluslararası pazara açılacak

TAKİP ET

Dünya devi Facebook, Samsun'a büyük bir yatırım yapıyor. Facebook, Samsun'a kuracağı istasyon ile KOBİ'lerin, ulusal ve uluslararası pazara ulaşabilmesini sağlayacak.

TOBB Genç Girişimciler Kurulu Batı Karadeniz Bölge Temsilcisi ve Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ümit Ayla, Facebook'un Samsun'a açacağı Facebook İstasyon projesi hakkında açıklama yaptı. Türkiye'deki en büyük yatırımlarından biri olarak görülen Facebook İstasyon projesinin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Habitat Derneği (Habitat) iş birliğiyle ilk olarak İstanbul’da başladığını belirten Ümit Ayla, projenin Samsun’da da uygulamaya girecek olmasından dolayı mutluluk duyduklarını ifade ederek, KOBİ’lerin ve girişimcilerin güç kazanacağını kaydetti. 

FACEBOOK 18. ÜLKE OLARAK TÜRKİYE’Yİ SEÇTİ
Facebook İstasyon projesi hakkında bilgi veren Ayla, “Sosyal medya ticareti çok büyümüş durumda. Bunu pekiştirecek adımınlar atmamız lazım. Bu anlamda 17 ülkede ofisleri bulunan Facebook, 18. ülke olarak Türkiye’yi seçti.  Türkiye’de yapılacak bu ofisin yerele entegre olabilmesi için potansiyeli yüksek illerin devreye girmesi gerekiyordu. Bu iller arasına, kendi bölgesinin cazibe merkezi olan Samsun da seçildi. Şehrimizin fiziki imkanları, Facebook İstasyona çok uygun. Facebook, bu çalışma ile KOBİ’lerin ulusal ve uluslararası pazarda yer almasını sağlamak istiyor. Aslında pek çok KOBİ, farkında olmadan Facebook üzerinden kendine bir pazar oluşturmuş. Bu pazarların daha profesyonelleşmesi adına bu uygulama oldukça önemli” diye konuştu.

ŞEHRİMİZ ADINA ÇOK BÜYÜK BİR AVANTAJ

Facebook İstasyon projesinin Samsun için çok büyük bir hamle olduğunu kaydeden Ayla, “Facebook projesiyle KOBİ’lere, e-ticaret nasıl kullanılır, kendilerini ulusal ve uluslararası platformlara nasıl taşıyabilirler, ticaret noktasında markalaşma sürecini nasıl belirleyebilirler, belirledikleri pazarlardaki gümrük mevzuatlarının nasıl inceleyebilirler,  uluslararası e-ihracat alt yapılarına nasıl entegre olabilirler gibi birçok konuda eğitim verilecek. Barcelona’da nasıl bir eğitim verilecekse zincir etkinlik olarak Türkiye de de aynısı verilecek. Bizler, Facebook’un kendi müfredatın eşzamanlı olarak Samsun’da uygulayacağız. Bu şehrimiz adına çok büyük avantaj, çok büyük bir hamle. Uluslararası bir alt yapıya entegre oluyoruz. Bunun beraberinde doğacak  gücün farkındayız. Biz, ticaret olarak lojistik imkânlarımız kullanarak, her ham maddeyi buraya çekebilir, işleyebilir ve buradan da pazarlara ulaştırabilecek bir alt yapıya sahibiz” ifadelerini kullandı.