Samsunlu yetimler dünya çocuklarıyla buluştu

TAKİP ET

Samsunlu yetim çocuklar, Canik Belediyesi ve Samsun İHH İnsani Yardım Vakfı'nın organizasyonuyla İstanbul'da dünya yetimleriyle buluştu. Başkan Osman Genç, "Bizim peygamberimizde yetimdi. Yetimlere sahip çıkmak bizim inancımıza göre bir vazifedir" dedi.

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından İstanbul'da düzenlenen 6. Uluslararası Çocuk Buluşması'na katılmak üzere Samsun'un değişik okullarından seçilen yetim çocuklar, önce Canik Belediye Başkanı Osman Genç'i makamında ziyaret etti, ardından '6. Uluslararası Çocuk Buluşması'na katıldı. Finali İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleştirilen ve dünyanın 13 ülkesinden Türkiye'ye getirilen yetimlerin yer aldığı buluşmada dünya yetimleriyle biraraya gelen Samsunlu yetim çocuklar, farklı bir gün geçirdi.



DÜNYA YETİMLERİYLE TANIŞTILAR

Kuran-ı Kerim okunması ile başlayan programda, farklı ülkelerden gelen çocuklar yöresel kıyafetler ile sahneye çıkarak şarkılar söyledi, ülkelerinin yerel oyunlarını oynadı. Yetimlerin, sahnede sergiledikleri oyunlarda gösterdikleri performans katılımcıları mest ederken, davetlilere duygulu anlar yaşattı. Canik Belediyesi tarafından gönderilen Samsunlu yetim çocuklar da, aynı kaderi paylaşan ve dünyanın farklı coğrafyalarından gelen arkadaşlarıyla tanışma ve kaynaşma imkanı buldu.



YETİMLERE SAHİP ÇIKMAK GÖREVİMİZ

Dünyada 400 milyon yetim olduğuna işaret eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Bizim inancımızda yetimlik yalnızlığı ve kimsesizliği ifade etmez. Ümmetin evladı olmayı milletin evladı olmayı ifade eder. Bizim peygamberimizde yetimdi. Yetimlere sahip çıkmak bizim inancımıza göre bir vazifedir. Biz beşikten mezara kadar iyiliği emreden bir ümmetiz. Hayatımız boyunca iyilik yapmak durumundayız" dedi.



GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKALIM

Yetimlere sahip çıkmanın önemine işaret eden Başkan Genç, "Sahip çıkılmazsa organ mafyasının, misyonerlerin, fuhuş çetesinin eline düşebilirler. Biz, millet olarak 'Evdeki yangını söndürürüm ama mahalledeki yangına karışmam' diyemeyiz. Yetimler, annesi babası ölünce yetim kalır ama gerçekten bu yetimler bu ümmet onlara sahip çıkmadığında yetim kalacaktır. Yetimlere sahip çıkmak, kendi geleceğimize sahip çıkmaktır, kendimize iyiliktir. Kendimize iyilik yapalım" diye konuştu.