Samsunlular dikkat! O kurullar kapatıldı!

TAKİP ET

Samsun Ticaret İl Müdürü Cemil Kocaoğlu, İlkadım, Atakum, Canik İlçeleri dışında kalan tüketici hakem heyetlerinin kapatıldığını belirtti.

Vatandaşların özellikle almış olduğu ürünlerle alakalı yaşadığı sorunlarda, kapısını aşındırdığı Tüketici Hakem Heyetlerinde yeni dönem başlıyor.

Ticaret Bakanlığınca gerçekleştirilen tüketici hakem heyetlerinin yeniden yapılandırılmasına ilişkin uygulama 3 Ağustos itibarıyla başladı. Bu kapsamda, mevcut bin 11 tüketici hakem heyetinin yetki alanları yeniden düzenlenerek 211 tüketici hakem heyeti karar mercisi olarak yetkilendirildi. Düzenlemeyle ilgili değişiklikleri açıklayan Samsun Ticaret Odası Başkanı Cemil Kocaoğlu, "Artık müracaatlar kaymakamlıklara yapılacak ve sonrasında ilçe hakem heyetlerinde sonuçlandırılacak" ifadelerini kullandı.

ÖNCE KAYMAKAMLIK

Yeni düzenlemeyle artık vatandaşların ilk önce kaymakamlıklara başvurması gerektiğini belirten Kocaoğlu, "Bakanlığımız da, hakem heyetleri ile ilgili yeni bir yapılandırmaya gidildi. Merkez dışında ki ilçelerin genellikle yetkileri kısıtlandı. Tüketicilerimiz, kaymakamlıklara başvuracak. Fakat sonuçlandırma, merkezde bağlı oldukları ilçe hakem heyetleri tarafından yapılacak. 19 Mayıs, Alaçam, Bafra, Havza, Kavak, Lâdik, Vezirköprü ve Yakakent İlçe Tüketici Hakem Heyetleri Atakum Heyeti yetki alanına verilmiştir. Asarcık, Ayvacık, Çarşamba, Salıpazarı, Tekkeköy ve Terme İlçe Tüketici Hakem Heyetleri, Canik Tüketici Hakem Heyeti yetki alanına verilmiştir. İlkadım İlçe Tüketici Hakem Heyetinin ilçe sınırları dâhilinde yetkileri devam etmektedir. Kısacası müracaatlar kaymakamlıklara yapılacak ve sonrasında ilçe hakem heyetlerinde sonuçlandırılacak" diye konuştu.

VATANDAŞ BİLİNÇLENİYOR

Vatandaşların gün geçtikçe bu konuda bilinçlendiğini ifade eden Kocaoğlu, "Bizde müdürlük olarak, vatandaşın bilinçlenmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Aynı zamanda okullarda da bilinçlendirme yapıyoruz. Bilinçli tüketici nasıl olur? Konusunda eğitimler düzenliyoruz. İsteyen sivil toplum kuruluşlarına da seminerler düzenleyebiliyoruz. Vatandaşa her konuda yardımcı olmaya çalışıyoruz" dedi.

HAKSIZLIK KARŞISINDA VAKİT KAYBETMESİNLER

Genellikle ayıplı mal hizmetleriyle ilgili müracaat aldıklarını belirten Kocaoğlu, "Vatandaşımız mutlaka tüketici işlerinde, mal ve hizmet alımlarında ya da herhangi bir konuda haksızlığa uğradıklarını düşündüklerin de vakit kaybetmeden bize başvurabilirler" şeklinde konuştu.

İLK 7 AYLIK SAYISAL VERİLER

Son olarak bu yılın ilk 7 aylık döneminde ki sayısal verileri paylaşan Kocaoğlu, "2018 yılı içerisinde 6 bin 224 adet karar alındı. 5 bin 660 tane müracaat var. Geçen yılda alınan kararlar da dâhil 6 bin 224 tane karar alınmış. Bunların 4 bin 683 adeti lehte, bin 506 adeti aleyhte alınmış. Buna ek olarakta 35 adet görevsizlik kararı alınmıştır" ifadelerini kullandı.
Kaynak; samsungazetesi