Samsunlular Yerli Malında Israrlı

TAKİP ET

Samsun Anadolu Dernekleri Federasyonu SAMDEF, "Yerli Malı ve Tutum, Yatırım, Türk Malları Haftası'nı" bu yıl "Samsun Kültürel Dokusu- 1919 Gerçeği" başlığı altında düzenlediği bir panelle kutladı.

SAMKON Genel Başkanı Sezgin Gümüş'ün moderatörlüğünde gerçekleşen panelin konuşmacıları Prof. Dr. İbrahim Tellioğlu, Dr. Ebru Türköz Acar, Eğitimci Ramazan Şensoy'du. 
SAMDEF'in 5 yıldır düzenlediği ve geleneksel hale getirdiği panel, Pendik Belediyesi'nin ev sahipliğinde Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıldı. Panele Tuzla Kaymakamı Ali Akça ve eşi,
Pendik Belediye Başkan Yardımcısı Vahap Doğan, Pendik Belediye Meclis Üyesi Ali Şirin, SAYSİAD Onursal Başkanı Mete Koca, SAMKON Yönetim Kurulu Üyeleri, ÇADEF Genel Başkanı Hayati Sözen, Kocaeli Samsunlular Birlik Başkanı, SAMDEF Onursal Başkanı Av. Dilek Kiraz Beniz, SAMDEF Danışma Kurulu Üyesi Ahmet Sezgin, SAMDEF'e bağlı Derneklerin Başkanları ve yöneticileri katıldı.

Türk Tarih Kurumu Bilim Kurulu Üyesi ve 19 Mayıs Ün. Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Tellioğlu konuşmasında Samsun'un tarihi ve kültürel kimliğine vurgu yaptı. Prof. Tellioğlu, "Geçmişine hor bakan geleceğine kör bakar" deyişini anımsatarak şunları söyledi: 
"Samsun Milli Mücadelenin başladığı şehirdir. O meşale o gün orada tutuşmamış olsaydı ne halde olurduk, bu unutulmamalı. Ve hiç bir vurgu Samsun'un Milli Mücadele'nin başlatıldığı şehir olmasının önüne geçmemelidir".
Yeditepe Ün. Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Ebru Türköz Acar da yaptığı konuşmada, yalnızca maddi üretime değil, kültürel ve düşünsel üretime de sahip çıkılması gerekliliğinin altını çizdi. Samsun'dan yetişmiş Bedri Koraman, Levent Kırca, Ferhan Şensoy, Cemal Safi gibi sanatçıların adlarını anımsatan Dr. Acar, "Fikirler hiç tükenmeden ileriye, geleceğe aktarılan değerlerdir. Yalnızca maddi ürünlere değil düşüncelere de değer vermeliyiz" dedi.
Eğitimci Ramazan Şensoy ise Atatürk zamanında 100'e yakın fabrikanın kurulduğundan, İzmir İktisat Kongresi'nde alınan kararlardan söz etti. Yerli malı kullanmanın istihdam arttırıcı ve işsizliği azaltıcı etkisine vurgu yaparak, alışverişte "869" barkod kodlu ürünler kullanmaya özen göstermemiz gerektiğini anlattı. 

Samsunlular Yerli Malında Israrlı