Samsunspor Anıtı açılıyor

TAKİP ET

Türk futbolunun en acı günü anısına Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Samsunspor Anıtı bugün düzenlenen törenle açılıyor.

Millet Bahçesi’nde düzenlenen törene, Gençlik ve Spor Bakanı Dr.Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katılımı ile yapılıyor.Samsun'un Havza İlçesi'nde 20 Ocak 1989 tarihinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden teknik direktör, futbolcular ve otobüs şoförünün anısına Büyükşehir Belediyesi tarafından Millet Bahçesi’ne yaptırılan ‘Samsunspor Anıtı’nın açılışı Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katılımıyla bugün yapılıyor. Saat 11.00'de düzenlenen törende kazada hayatını kaybeden teknik direktör Nuri Asan, futbolcular Mete Adanır, Muzaffer Badalıoğlu, Zoran Tomiç ve otobüs şoförü Asım Özkan anılacak.

Kazanın üzerinden 32 yıl geçmesine rağmen acıyı ilk günkü gibi yüreğinde hissettiğini söyleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Türk futbolumuzun en acı hadiselerinden birinin yaşandığı 20 Ocak 1989’daki kazada hayatını kaybeden değerlerimizi hiçbir zaman unutmadık. Hala ilk günkü gibi acılarını yüreğimizde hissediyoruz. Samsunspor Anıtı’nın Millet Bahçesi’ndeki yerini alacak olması anlamlı.

Samsunspor Anıtı açılıyor