SAMTAB'ın Yatırımın Arayüzü Gençler Projesi ile meslek sahibi oldular

TAKİP ET

"Yatırımın Arayüzü Gençler Projesi" kapsamında Samsunlu 34 kursiyer Avusturya'ya düzenlenen Teknik Gezi Organizasyonuna katıldı.

2013 yılı Sektörel Yatırım Alanlarında Genç İstihdamının Desteklenmesi (PYE II) Programı kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı-Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen, Samsun ve Çevresi Turizm Altyapı Hizmet Birliği (SAMTAB) tarafından yürütülen, yaklaşık 400 bin Avro tutarındaki genç işsizlerin istihdamının arttırılması amaçlı "Yatırımın Arayüzü Gençler Projesi" 15-29 yaş arası eğitime istekli 183 genç kursiyerin teorik eğitimle vasıf elde ettiğine ve turizm sektöründe istihdama hazır hale gelmesi ve Projenin sonuçlanma aşamasında, eğitimini tamamlayan 34 kursiyerin yerel otellerde istihdamı sağlandı.

Eğitim verilen genç işsizlere vizyon ve motivasyon kazandırmak üzere Avusturya’ya yönelik bir hafta teknik gezi düzenlendi. Bu etkinlik kursiyerlerin mesleğin önemini kavramaları ve gelecek açısından nasıl bir gelişme potansiyeli olduğunu daha iyi anlamalarını sağlanması amaçlandı.

21-27 Şubat 2017 tarihleri arasında İl Mahalli İdareler ve SAMTAB Müdürü Mehmet Hayri Şen, "Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde görevli İş ve Meslek Danışmanları ve Ön Büro Elemanı ve Kırsal Turizm branşlarında eğitim alan 30 kursiyerimiz ile Avusturya'nın İnnsbruck kentine teknik gezi düzenlenmiştir.
Teknik gezi organizasyonu ile kursiyerlerimiz kentte yer alan otelleri ziyaret etme ve yapılan yatırımları gözlemleme imkanı bulmuşlardır. Bunun yanı sıra kentin önemli tarihi yerlerinden olan Swarovskı Krıstallwelten, Schloss Ambrass Müzesi, Triumphpforte, Golden Roof, Universität Innsbruck, Hafelekarspitze ve Alpenzoo gibi yerler ziyaret edilmiştir." dedi.
 

SAMTAB