SAMULAŞ'ta Bakım-Onarım personellerine teknik eğitim

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediyesi SAMULAŞ A.Ş. bünyesinde görev yapan Bakım-Onarım personellerine yönelik teknik eğitim düzenlendi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi SAMULAŞ A.Ş. tarafından işletilmekte olan Samsun Hafif Raylı Sisteminde güvenli, konforlu ve kesintisiz toplu taşım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için görev Bakım-Onarım Müdürlüğünde görevli mühendis, tekniker ve teknisyenlere SAMULAŞ A.Ş. depo sahasında olarak tramvay pantograf eğitimi verildi. 
Almanya pantograf üretici firması STEMMANN-TECHNİK teknik eğitmeni Rudiger Franke tarafından verildi. STEMMANN-TECHNİK firmasının Türkiye distribütörlüğünde görevli Yavuz Selim Karakaş'ın da katıldığı teknik eğitim 2 gün sürdü.Pantograf ile ilgili montaj, demontaj bakım,arızalara müdahale ve arıza önleme gibi konuları kapsayan teknik eğitimin birinci günü teorik eğitim yapılırken ikinci gününde ise Bakım-Onarım atelöyesinde araç üstünde uygulamalı eğitim gerçekleştirildi.
Teknik eğitimhakkında bilgi veren Samsun Büyükşehir Belediyesi SAMULAŞ A.Ş. Bakım–Onarım Müdürü Ziya Kalafat “Samulaş olarak teknik eğitimlere çok önem veriyoruz. Özellikle Bakım-Onarım personelimizin almış olduğu teknik eğitimler ile  sürekii olarak çağın gereksinimlerine ve gelişen teknolojiye ayak uydurarak yenilikleri yakından takip etmelerini ve bilgilerini canlı tutmalarını sağlıyoruz. Amacımız her zaman ulaşımda toplu taşımacılığı tercih eden yolcularımıza güvenli, konforlu ve kesintisiz toplu taşım hizmeti vermek.” dedi.

 

STEMMANN TECHNİK