Sancaktepe Şehitler Tepesi olacak

TAKİP ET

Canik Belediyesi'nce, 15 Temmuz şehitlerinin adını ölümsüzleştirmek üzere Samsun'un sembol tepelerinden biri olan Toptepe'ye Şehitler Anıtı yapılıyor. 15 Temmuz Şehitler Tepesi olarak adlandırılacak düzenleme Türkiye'de 15 Temmuz'da halkın yaptığı direnişin sembollerinden birisi olacak. Canik'teki Türkiye'nin en büyük Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin 'Galip Öztürk' olan adı da cuntacı generali alnından vuran şehit Ömer Halisdemir'in adıyla değiştirilecek.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 15 Temmuz'da FETÖ/PDY terör örgütü tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişiminde demokrasi ve ülkenin geleceği için hayatlarını kaybeden şehitlerin adlarını yeni nesillere öğretmek ve geleceğe taşımak için harekete geçti. 15 Temmuz şehitlerinin adını yapacağı Demokrasi Parkı'nda yaşatacak olan Canik Belediyesi, Sancaktepe Projesi'nin yürütüldüğü tepede ise 15 Temmuz Şehitleri için, ülkenin birlik ve beraberliğini de yansıtacak Şehitler Anıtı yapacak. Sancaktepe böylece “Şehitler Tepesi” olacak.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜĞÜ ÖMER HALİSDEMİR OLUYOR

Arsa tahsisi, alt yapı ve çevre düzenlemeleri Canik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen, inşaatı ise Samsunlu işadamı Galip Öztürk tarafından yapılan 110 derslik ve 40 laboratuvara sahip Türkiye'nin en büyük Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin "Galip Öztürk" olan adı da "15 Temmuz Ömer Halisdemir İmam Hatip Lisesi" olarak değiştirilecek. Okulun adının değiştirilmesi ile ilgili görüşen Başkan Genç ve işadamı Öztürk, yapılan istişare sonucunda okulun adının Ömer Halisdemir olarak değiştirilmesi kararını aldı.

'ADLARI ÜÇ ÖNEMLİ PROJEDE YAŞAYACAK'

Türkiye'nin 15 Temmuz'da büyük bir birlik ve beraberlik örneği sergilediğine işaret eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "15 Temmuz'da aziz milletimiz, demokrasiye ve ülkesine sahip çıkmanın eşsiz bir örneğini sergilemiştir. Ancak bu alçak girişim sırasında maalesef 237 vatan sevdalısı insanımız şehit oldu. En az Çanakkale şehitlerimiz kadar kutsal bir yolda şehit olan bu insanlarımız için ne yapsak azdır. Canik Belediyesi olarak en azından onların aziz hatırasını yeni nesillere öğretmek, adlarını geleceğe taşımayı amaçlıyor. Bu nedenle şu anda üç önemli çalışmamızda şehitlerimizin adları Canik'te yaşayacak" dedi.

'YENİ NESİL DEĞERLERİMİZİ ÖĞRENECEK'

Belediye olarak 15 Temmuz şehitleri için ilçede Demokrasi Parkı yapacaklarını belirten Başkan Genç, "Demokrasi Parkı'nın yanısıraSancaktepe'de 15 Temmuz’da hayatını kaybedenşehitlerimiz içinmilletimizin dik duruşunu, birlik ve beraberliğimizi de yansıtacak ‘15 Temmuz Şehitler Anıtı’ yapacağız. Anıt ile ilgili çalışmalarımızı başlattık. Ayrıca Sancaktepe de ‘15 Temmuz Şehitler Tepesi’ olacak ve daha da anlam kazanacak. Yine Türkiye'nin en büyük Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin adı da "Halis Özdemir" olarak değiştirilecek. Şehidimiz Ömer Halisdemir bu milleti onurlandırmıştır. Adı da inşallah İmam Hatip Lisemizi onurlandıracaktır. Bu anlamlı davranışı için Sayın Galip Öztürk'e teşekkür ediyorum. İnşallah yeni nesil bu değerlerimizi bilerek yetişecektir" diye konuştu.

Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir kimdir?

Şehit Ömer Halisdemir, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında, darbe yanlısı Tuğgeneral Semih Terzi ve bir grup askerin Ankara'daki Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı basarak ele geçirmek istemesi üzerine Ömer Halisdemir, darbeci komutanı alnından vurmuş, açılan ateş sonucu şehit olmuş, ancak darbe girişiminin seyrini değiştiren en önemli isimlerden biri olmuştu.