SAYDER Başkanı Ramazan Mırık Başkan Kul'u Ziyaret Etti

TAKİP ET

Samsunlu Almancılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (SAYDER) Başkanı Ramazan MIRIK ve Yönetim Kurulu Üyeleri Cemil Bilici, Ahmet Kazancı, Fatih Baydoğan, Mecit Eroğlu, Lütfü Tuncer Terme Belediye Başkanı Şenol Kul'u makamında ziyaret etti.

Türkiye’ye gelerek yurt dışında yaşadıkları tecrübeleri aktarmak, örnek olacak uygulamaları Türkiye’de model alınmasına katkı sağlamak,  Avrupa’da yaşayan gurbetçilere Türkiye ile olan ilişkilerine destek ve yardımcı olmak, kısa süreliğine Türkiye’ye gelerek yatırım yapma kararı alan gurbetçilerin kandırılmalarının önüne geçmek amacıyla kurulan Samsunlu Almancılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği  (SAYDER) Yönetim Kurulu Üyeleri, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul’a kendilerini tanıttılar.

 

ÜLKEMİZİN GELİŞMESİNE KATKI SAĞLIYORUZ

SAYDER Başkanı Ramazan Mırık " Sayın Başkanımız Şenol Kul’un bizi kabul ederek, kendimizi ifade etmemize imkan vermesi bizi onurlandırmıştır. SAYDER derneği ve yönetim kurulu arkadaşları adına başkanıma çok teşekkür ediyorum. Derneğimiz her geçen gün güçlenerek büyümektedir. Hiçbir şahsi amaç güdülmeden oluşturulan derneğimizin en büyük farkı budur. Gurbetçilerimizi menfaat gözetmeden bağrımıza basıyoruz. Ülkemizin gelişmesine katkı sağlıyoruz.  " dedi.

Daha sonra SAYDER Başkanı Ramazan Mırık ve Yönetim Kurulu Üyeleri yürüttükleri faaliyetler hakkında Belediye Başkanı Şenol Kul’u bilgilendirdi.

TOPLUMA ÖRNEK OLAN DERNEK

Böyle bir dernek kurarak topluma örnek olduklarını belirten Terme Belediye Başkanı Şenol Kul “ Batıyla Doğu arasındaki en büyük eksikliğimiz organize olamamamız, birlikte hareket edemememiz. Bu nedenle sivil toplum örgütlerinin anlamı ve değeri çok fazla. Almancılar Derneği kurarak akla gelmeyen bir iş yapmışsınız. İnsanlar bir araya gelerek ortak aklı bulduklarında topluma etkileri daha fazla olur. Oradaki tecrübelerinizi buraya taşımanız çok önemli. İnanıyorum ki güzel çalışmalara imza atacaksınız. Yapacağınız çalışmalar için sizlere başarılar diliyorum.” Dedi.

SAYDER Başkanı Ramazan Mırık, daha sonra Belediye Başkanı Şenol Kul’a derneklerinin plaketini hediye etti.