'Şehirlerin gücü Türkiye'nin gücüdür'

TAKİP ET

Onur üyesi olduğu MÜSİAD'ın üyeleriyle biraraya gelen Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Türkiye'nin bölgesinde ve dünyada artık söz sahibi güçlü bir ülke olduğunu belirterek, "Şehirlerimizin gücü Türkiye'nin gücünü artırır. Onun için yerel yönetimler, işadamlarımız, kurum ve kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları olarak daha güçlü bir şehir için hep birlikte çalışmalıyız" dedi.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Şubesi tarafından bir firmada düzenlenen aylık toplantıda dernek üyeleriyle biraraya geldi. MÜSİAD Şube Başkanı Haluk Tan ve yöneticilerin de katıldığı toplantıda dernek üyeleriyle sohbet eden Başkan Genç, Afrin operasyonuna değinerek, Türkiye'nin her alanda olduğu gibi askeri anlamda da söz sahibi ve güçlü bir ülke olduğunu bir kez daha gösterdiğini söyledi. Afrin operasyonunun önemine işaret eden Başkan Genç, Türkiye'nin gücüne şehirlerin de katkı yapması gerektiğini belirtti.

‘GÜÇLÜ ŞEHİR İÇİN ÇALIŞMALIYIZ’

Terör koridorunu yakın bir zamanda Fırat Kalkanı gibi büyük bir harekatla bozan Türk askerinin aynı kararlılıkla bütün terör yuvalarını darmadağın edecek güçte olduğunu ifade eden Başkan Genç, "Sayın Cumhurbaşkanlığı liderliğinde ülkemiz bir yandan içeride ve dışarıda Türkiye düşmanlarıyla mücadele ederken, bir yandan da ihracatımız 158 milyar dolara ulaştı. Artık Türkiye dünyada en büyük ülkeler sıralamasında 17. sırada. Avrupa'da 6. sırada. Ancak bunun daha da ileri gitmesi giçin şehirler olarak Türkiye'nin büyümesine katkı vermeliyiz. Şehirlerimizin gücü Türkiye'nin gücünü artırır. Onun için yerel yönetimler, işadamlarımız, kurum ve kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları olarak daha güçlü bir şehir için hep birlikte çalışmalıyız" dedi.

‘ŞEHRİN VİZYONUNU GENİŞLETMELİYİZ’

İşadamı ile sanayicilerin, şehrin ve ülkenin gelişiminde önemli yere sahip olduğuna işaret eden Genç, "21. yüzyılda artık şehirler yarışıyor. Şehirlerin yarıştığı günümüzde yerel yönetimlerin şehre yapacağı katkı çok önemli. Çünkü şehri ileriye taşıyacak olanların yerel yönetimlerdir. Bizler de şehrimizi daha iyi noktalara taşımanın gayreti içerisindeyiz. Bütün çabamız bu şehrin yaşayanlarının yaşam standartlarını daha iyi hale getirmek. Biz bir şehrin özel sektör eliyle gelişeceğine ve büyüyeceğine inanıyoruz. Onun için işadamlarımızla her fırsatta biraraya geliyoruz. Şehrimizin kaynaklarını en verimli şekilde kullanmamız için şehrin vizyonunu genişletmemiz gerekmektedir" diye konuştu.

'TİCARETSİZ ŞEHİR GELİŞEMEZ'

Ticaretin kalkınmanın lokomotifi olduğuna vurgu yapan Başkan Genç, "Bir şehirde sanayi ve ticaret gelişmedikçe o şehir gelişemez, zenginleşemez. Şehrimizde ticaret ve sanayinin gelişmesi için işbirliği yapılması gerekiyor. Biz belediye olarak bütün gücümüzü ticaret ve sanayi de içinde olmak üzere her alanda gelişimi için harcıyoruz. Bu noktada kurum ve kuruluşlarımızla, STK'larımızla işbirliğiyle hareket ediyoruz. Bizler sanayicimizin, ticaret erbabımızın güçlenmesini istiyoruz. Çünkü şehrimizde sanayicimiz güçlendikçe, istihdam ve üretim artacaktır. Bunu hep birlikte başarabiliriz. Samsun’da bu potansiyel var. Bölgemiz ve şehrimizin faydasına olacak her türlü girişime Canik Belediyesi olarak katkı sunuyoruz" şeklinde konuştu.

'ŞEHRİN EKONOMİSİNİ ÇEŞİTLENDİRMELİYİZ'

Samsun'un sahip olduğu konum nedeniyle global dünyada stratejik öneminin olduğunu ifade eden Başkan Genç, "Samsun, gerek konumu, gerek diğer potansiyelleri ile çok ideal bir bölge ve ideal bir şehir. Bir şehrin ekonomik ve sosyal anlamda başarılı olması için çeşitli şartlara sahip olması gerekir. Samsun'un global dünyada önlerdeki yerini alması için gerekli şartlar mevcut. Şehrimizin ulaştırma ağını, ekonomik değerlerle birleştirebilirsek başarılı oluruz. Dört ulaşım ağına sahip olan, Anadolu'nun Karadeniz'e açılan kapısı konumundaki Samsun sadece Türkiye'nin değil, dünyanın dört yolu olmalıdır. Ancak bu şehirdeki herkesin şehir için elinden geleni yapması gerekiyor. Ekonomimize mutlaka çeşitlilik kazandırmalıyız. İşte o zaman önümüzdeki orta vadede Samsun en muhteşem şehirlerden biri olabilir" ifadelerini kullandı.