Sendikalardan ortak 'Ankara Katliamı' açıklaması

TAKİP ET

10 Ekim Ankara Katliamının 1. Yıldönümünde Emek, Demokrasi ve Barış mücadelesinde yaşamını yitirenler için TMMOB-KESK-DİSK-TTB Bileşenleri tarafından ortak anma programı yapıldı.

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Samsun Şube Konferans Salonu'nun da Katliamı yerinde yaşayanların konuşmaları ile başlayan anma töreninde Şiir ve Müzik Dinletisi, 10 Ekim Katliamı Belgesel Gösterimi ve ortak basın açıklamasının bildirisi okundu. 
Açıklamada şu sözlere yer verildi. "Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük katliamı üzerinden tam bir yıl geçti. Bu bir yıl, bizler için ölüm, kötülük, öfke dolu bir yıl olarak takvimlerimizdeki yerini aldı. Geçtiğimiz yıl boyunca bizler her gün öldük. Bugün buraya her anını yas, isyan ve öfke ile geçirdiğimiz bir yılın sonunda, hayatını kaybeden yoldaşlarımızı anmaya, yaralanan yol arkadaşlarımızla dayanışmaya ve tüm ülkeye, onları unutmadığımızı ve katliamın hesabını soracağımızı göstermeye geldik. Acımız ve öfkemiz ilk günkü gibi taze! Katliamların arkasındaki bütün karanlık ilişkiler açığa çıkarılana kadar bir dakika dahi yılmayacağız, pes etmeyeceğiz!
Birer barış karanfili olan arkadaşlarımıza, yoldaşlarımıza söz veriyoruz, Türkiye halklarının özlemini çektiği barışı, laikliği, insanca yaşamı ve emeğin ülkesini kuracağız! Tüm katliamların hesabını soracağız!
10 Ekim Katliamını unutursak, unutturursak kalbimiz kurusun!
DİSK-KESK-TMMOB-TTB"

Elektrik Mühendisleri Odası