Sezgin Gümüş kamu görevlisine hakaretten yargılanacak

TAKİP ET

SAMKON Genel Başkanı Sezgin Gümüş sosyal medya paylaşımı yargıya taşıdı. Gümüş, Kamu görevlisine alenen hakaretten yargılanacak. Gümüş'ün yargılanacak olması Samsun basınında geniş yer buldu.

Çarşamba’daki Biyokütle santral ile ilgili sosyal medya paylaşımında siyasileri hedef alan sözler sarf eden Samsunlu işadamı Sezgin Gümüş, davalık oldu. Gümüş hakkında, AK Parti Milletvekili Köktaş'ın şikayeti üzerine kamu görevlisine hakaretten dava açıldı. 

SEZGİN GÜMÜŞ'E SUÇ DUYURUSU 
Bir dönem Samsunspor'un başkanlığını da üstlenen fakat şuana kadar Samsunspor için ne kadar katkı verdiği merak konusu olan Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu Genel Başkanı Sezgin Gümüş, biyokütle santralin Samsun'a kurulumuyla ilgili olarak siyasiler için sarf ettiği sosyal  medya paylaşımları yargıya taşındı. Savcılık, iddianamesinde Gümüş'ün, kamu görevlisi olan milletvekiline alenen hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanmasını talep etti.

SEZGİN GÜMÜŞ YARGILANACAK
AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş'ın, Cumhuriyet Savcılığı'na yaptığı suç duyurusu ile başlatılan kovuşturmada, Sezgin Gümüş'ün facebook hesabından yaptığı paylaşımın kamu görevlisine alanen hakaret niteliği taşıdığı belirlendi. Köktaş, şikayetinde Çarşamba İlçe Teşkilatı'nda yaptığı konuşmanın üzerine Gümüş'ün bu açıklamayı yaptığını öne sürerek, kast ettiği siyasinin kendisi olduğunu öne sürerek şikayetçi oldu. 

HANGİ YEREL SİYASETİ KASTETTİ
Gümüş, yaptığı sosyal medya paylaşımında, "Biyokütle santral AK Partili bazı siyasetçilerimiz sayesinde bizlere rağmen Samsun'a kazandırıldı. Nedenini bir türlü anlamamakla beraber açılması için bir taraflarını yırtanlar artık kına yakarak Samsun'da göğüslerini gere gere gezebilirler. Tiyatro çevirircesine ve milleti aptal yerine koyarcasına gizli videolarda 'duman çıkarırsa kapatırız' diyen zavallı siyasetçi' şeklinde yorumda bulunmuştu. 
Gümüş, savcılığa verdiği ifadesinde bu sözlerindeki siyasetçiden kastının "müşteki veya diğer milletvekillerinin" olmadığını "yerel siyaseti" kastettiğini belirtsede hangi siyaset yada hangi siyasetçi sorularına neden oldu.
Gümüş, kamu görevlisine alenen hakaret suçundan yargılanması için de iddianame hazırladı. 

Gümüş'ün yargılanacak olması Samsun basınında geniş yer buldu. 

sezgin gümüş