Sıkı denetim yarın başlıyor!

TAKİP ET

Koronavirüse karşı tüm Türkiye'de olduğu gibi Samsun'da yarın sıkı denetim uygulanacak.

Samsun'da İçişleri Bakanlığı, koronavirüsle mücadele kapsamında 81 ilin valiliklerine bir  gönderdiği genelde doğrultusunda yarın kapsamlı koronavirüs denetimi yapılacak.

TEK TEK BAKILACAK
Denetimlerde temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra her bir iş kolu için alınan önlemlere tek tek bakılacak. Denetimlere tüm il ve ilçelerde, bizzat valiler, kaymakamlar, belediye başkanları, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ve personeli, köy/mahalle muhtarları, meslek odaları, genel kolluk birimleri katılacak.

GENELGE GÖNDERİLDİ
Genelgede, içerisinde bulunulan kontrollü sosyal hayat döneminde temel prensipler olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra tüm iş kolları ve yaşam alanları için belirlenen tedbirlere uyulması salgınla mücadelenin başarısı açısından büyük önem arz ettiği vurgulandı.

NERELER KONTROL EDİLECEK?
“Sağlık için, hepimiz için” mottosuyla gerçekleştirilecek denetimlerde; konaklama tesisleri, alışveriş merkezleri, pazar yerleri, sosyete pazarları, lokanta, kafe, restoran, kahvehane, kıraathane, çay bahçesi, düğün ve nikah yapılan yerler, berber, kuaför, güzellik merkezleri, internet kafe, salon ve elektronik oyun yerleri, şehir içi ve şehirlerarası toplu ulaşım araçları, ticari taksiler, taksi durakları, park, piknik alanları, lunapark, tematik parklar, halı sahalar, bilardo salonları ve bilumum yaşam alanları kontrol edilecek.

Sıkı denetim yarın başlıyor