Sıla değil, toplum cezalandırılıyormuş! Sanatçıysan sanatçılığını bileceksin o zaman!

TAKİP ET

Chp Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, kendini sanatçı zanneden ve bu milletin desteği ile bir yerlere gelen Sıla'ya sahip çıktı.

Yenikapı mitingine, 'bu şova alet olmayacağım' diyerek İstanbul'da 5 milyon kişinin Türkiye genelinde ise 20 milyon insana bir anlamda hakaret eden ve tüm şimşekleri üzerine çeken Sıla'ya sahip çıkan Chp Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz'ın yaptığı basın açıklamasını satırı satırına veriyoruz.


         İşte o açıklama; " Dostlar Tiyatrosu’nun İstanbul Kadıköy Lisesi bahçesindeki tarihi Mahmut Muhtar Paşa Konağı’nda sahnelenen “Güneşin Sofrasında Nazım ile Brecht” adlı oyunun gösteriminin, güvenlik tedbiri kapsamında iptal edilmesinden sonra vaka olarak sanatçı Sıla'nın konserlerinin yasaklandığını görüyoruz.
          Olağanüstü hâl bahane edilerek fikir ve sanat özgürlükleri askıya alınamaz.  
          Her ne kadar, 1983 tarihli 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanununun 11 inci maddesinin ek yaptırımları, olağanüstü hal ilanında, “konserlerin, sahne oyunlarının ve gösterilen filmlerinin denetlenmesini, gerektiğinde durdurulmasını veya yasaklanmasını” öngörse de, Sıla'nın Yenikapı mitingine, 'bu şova alet olmayacağım' diyerek gitmemesi sonrasında bu kararın verilmesi, alınan kararın maksatlı olduğunu göstermektedir. Ohal, suistimal edilmektedir. 15 Temmuz'dan sonraki talebimiz, yasaklarla değil özgürlüklerle anılmaktadır. Konserler yasaklanarak toplum cezalandırılmamalı ve böyle basit bir mesele yüzünden insanlar kutuplaştırılmamalıdır. "