Sinecek: Esnafı Yüksek Faize Ezdirmedik

TAKİP ET

Atakum Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Sinecek, hükümetin kamu bankalarından esnaf odaları aracılığıyla verdiği kredilerle küçük esnafı özel bankalara ezdirmediğini söyledi.

FAİZLER ÇOK YÜKSEK

Atakum Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Sinecek, özel bankaların yıllık yüzde 20 ila 25 arasında faizle kredi verdiğini kamu bankalarının ise esnaf odaları aracılığıyla esnafa yıllık yüzde 4, 5 yıllık ise yüzde 5 faizle kredi verdiğini söyledi. Sinecek, “ Özel bankalar küçük esnafa yağmurlu havada şemsiye açmıyor. Türkiye biraz zora düşsün hemen özel bankalar kredilerini geri çekiyor zordaki esnafa kredi vermiyor. Cumhurbaşkanımızın talimatı ile kamu bankaları esnafa en zor durumlarda da el uzatarak nefes almalarını sağlıyor” dedi.

“EKONOMİ DÜZELECEK”

Başkan Metin Sinecek, doların, avronun, altının yükselişinin suni olduğunu bu suni dalgalanmaların yakın zamanda oturacağını söyledi. Sinecek, “ Şu an ülkemiz üzerine ekonomik olarak oyunlar oynandığı gerçeği ortada. Türk ekonomisi asla gösterilmek istendiği kadar kötü değil. Tabiki şu anda zor bir süreçten geçiyor. Bu gerçeği asla unutmamalıyız. Ancak dış güçlerin ülkemize ekonomik olarak diz çöktürmek istediği gerçeği de ortada. Türkiye ne zaman ayağa kalkmaya çalışsa birileri çelme takmak için pusuda bekliyor. Ülke olarak bu oyuna gelmemeliyiz” diye konuştu.

YAPILANDIRMA NEFES ALDIRACAK

Geçmiş borçlara yönelik yapılandırmanın esnafa büyük nefes aldırdığını belirten Metin sinecek şunları söyledi:

Esnafın maliyeye ve sigortaya olan borçları nedeniyle bankalardaki hesaplarına da hacizler konmuştu. Esnaf hareket edemiyordu. Şimdi yapılandırma sayesinde esnaf geçmiş borçlarının faizlerinden kurtuldu. Anaparayı taksitlendirdi. Bankalardaki hesaplarındaki haciz ve blokeler kaldırıldı. Resmi dairelerde iş yapmasının önü açıldı. Yapılandırma özellikle küçük esnafa bu zor süreçte iş yapma hakkı verdi. 

Kaynak; samsunsonhaber