Sokağa Çıkma Yasağı Başladı- Hafta Sonu Yasağında Açık Olan Yerler

TAKİP ET

Koronavirüs vakalarının artmasıyla birlikte alınan yasaklar doğrultusunda hafta sonu sokağa çıkma yasağı Cuma akşamı saat 19:00 itibari ile başladı.

Hafta sonu yapılan yasaklar sebebiyle halkın ihtiyaçlarının karşılanması için açık olan yerler ve saatleri İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge ile açıklandı.

Bu hafta yapılan Kabine Toplantısı’nın ardından yayımlanan genelgeye göre sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu cumartesi ve pazar günleri market, bakkal, manav, kasaplar ve kuruyemişçiler saat 10.00’dan itibaren belirtilen saate kadar hizmet verebilecekler. 
Hafta sonları cuma günleri saat 19.00'da başlayıp, cumartesi ve pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve pazartesi günleri saat 05.00'de tamamlanacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

İçişleri Bakanlığından yayımlanan genelgeye göre, sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu hafta sonları ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayilerinin açık olacağı belirtilerek, şu bilgilere yer verildi:"65 yaş ve üzeri ile 18 yaş altında bulunanlar hariç ekmek ve unlu mamul ihtiyaçlarının karşılanmasıyla sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine yürüme mesafesinde olan fırına gidip gelebilecek.

Sokağa Çıkma Yasağı Başkadı Hafta Sonu Yasağında Açık Olan Yerler