Son nöbette Havzalılar Kevser Cami önünü doldurdu

TAKİP ET

15 Temmuz gecesi gerçekleşen Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrasında başlatılan ve tutulan son demokrasi nöbetinde yüzlerce Havzalı Kevser Cami önünü doldurdu. Yapılan son demokrasi nöbetine yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Toplanan darbe karşıtı vatandaşlar alanda kurulan ekranlardan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara'daki konuşmasını canlı dinledi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbetlerinin sonuncusunda vatandaşlar alanda kurulan ekranlardan, Ankara'da konuşan Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmaları canlı yayında dinlediler.

Darbe karşıtı vatandaşların 28 gündür tuttuğu 'Demokrasi Nöbeti' Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla sona erdi.

Etkinliğe, Havza Kaymakamı Alper Tanrısever, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz canlı yayın sonrası yapmış olduğu açıklamada halkın düne, bugüne ve yarına sahip çıktığını belirterek; “Birçok hemşerimiz ailesinden, uykusundan, tatilinden feragat ederek bu nöbetlere katıldılar. Çocuklarımız rahat uyusun diye bizler uykusuz kaldık. Bizler gaflet uykusuna yatmadık. FETÖ’culara aman vermedik. İnşallah Mevla’m bu birliğimizi daim kılar. Sayın Cumhurbaşkanımızın emri ile sokağa çıktık. Pazar günü nöbetlerimizi taçlandırdık. BU gece ise Sayın Cumhurbaşkanımızın emri ile nöbetlerimizi sonlandırmıyor ara veriyoruz. Biz uyanık olduğumuz sürece bu ülkeye uzanacak her hain, her kanlı el kırılacaktır. Tüm halkımıza özverilerinden ötürü teşekkür ediyorum.” Dedi.

İkiz daha sonra Havza Belediyesi Meclis Üyeleri ve Havza Belediyesi çalışanları ile ‘Demokrasi Nöbeti Hatıra’ fotoğrafı çektirdi.

Son demokrasi nöbetinde Havza Belediyesi ve Havza Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından ikramlarda bulunuldu.