Stratejik Vizyon Toplantısı Gerçekleştirildi

TAKİP ET

Kısa bir süre önce kurulan Strateji Derneği çalısmalarına hız verdi.

"Güçlü Türkiye'nin Stratejik Vizyonu" hedefi ile kurulan, Yerli ve Milli Stratejik Araştırma Merkezi, Yerli ve Milli Düşünce Kuruluşu ve Yerli ve Milli Sivil Toplum Kuruluşu Strateji Derneği, Stratejik Vizyon Toplantılarında, Akademisyen, Bürokrat, Teknokrat, Diplomat, Iş Adamları, Siyaset ve Medya Dünyasından önemli isimler tecrübe paylaşamında bulunmaya devam ediyor.

Strateji Derneği, ülkemizin kronik sorunlarına kalıcı çözümler üretmek, gelecek vizyonu ile ilgili derinlemesine akademik, Stratejik, Sosyal, Sağlık, Spor, Enerji, Gıda, Teknoloji, Hukuk, Siyasal, Ekonomik ve Diplomatik konularla ilgili çalışmalar yapmaktadır.

Strateji Derneği, Uluslararası alanda rekabet edebilecek etkili politikalar geliştirmek, Türk ve Islam ülkeleri arasında sosyal, kültürel, siyasal, ticari ve askeri alanda işbirliğini güçlendirmek, somut, uygulanabilir, sürdürebilir, kısa, orta ve uzun vadeli, Milli, Yerel, Ulusal, Bölgesel ve Küresel Stratejiler belirlemeyi amaçlamaktadır.

Strateji Derneği, Stratejik Raporlar, Makaleler, Seminerler, Eğitimler, TV, Gazete, Dergi gibi bilimsel çalışmalar ile birlikte, Strateji Akademisi "Stratejik Vizyon toplantıları" ile gündemdeki konuları, uzman konukları ile belirli periyodlarla derinlemesine ele almaktadır.

Strateji Derneği 1. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Kurucu Başkan Şener Mengene yeniden Genel Başkan olarak seçildi. Başkan Mengene Yeni Yönetim Kurulu ile birlikte çalışmalara hız verdi. Il teşkilatları kurma çalışmalarına başladı. Türkiye Strateji Raporu hazırlamak ve Türkiye Strateji Zirvesi gerçekleştirmeyi planlamaktadır. Program netleşince kamuoyu ile paylaşılacaktır.