Suriyeli hekimler kaçak sağlık hizmeti mi veriyor?

TAKİP ET

Habertürk Gazetesi'nin haberi gündeme bomba gibi düştü. Suriyeli mültecilerin, Suriyeli hekimlerin izinsiz ve ruhsatsız olarak açtıkları sağlık merkezlerinde 20 tl ye tedavi olduklarını yazan gazete önemli bir konuyu gün yüzüne çıkardı.

Suriyelilere kepenk ardında kaçak sağlık hizmeti veriliyor.

Habertürk Gazetesi'nin haberi gündeme bomba gibi düştü. Suriyeli mültecilerin, Suriyeli hekimlerin izinsiz ve ruhsatsız olarak açtıkları sağlık merkezlerinde 20 tl ye tedavi olduklarını yazan gazete önemli bir konuyu gün yüzüne çıkardı. Büyükşehirlerde sıkça rastlandığı belirtilen merkezlerden Samsun'da olup olmadığı ise tam olarak bilinmiyor.

Türkiye'de diploma denkliği olmayan Suriyeli hekimler, geçici koruma kimlik belgesi bulunmayan Suriyeli mültecilere ruhsatsız açtıkları tıp merkezlerinde sağlık hizmeti vermeye devam ediyor. Bu merkezlerde ise muayene ücretinin 20 TL olduğu öğrenildi.

Habertürk'ün geçen yıl kasım ayında '20 liraya check-up' başlığıyla duyurduğu haber sonrasında kapısına kilit vurulan bir Tıp Merkezinin bir süre sonra yeniden hizmete girdiği iddia edildi. Özellikle gece hizmet veren bu merkezlerde , ürolojiden dişe, kadın doğumdan çocuk hastalıklarına, ultrason ve EKO gibi testlerden, böbrek ameliyatına, erkeklerdeki cinsel isteksizliklerden, kısırlığa, sünnete, idrar kaçırma ve prostat tedavisine kadar pek çok konuda hizmeti verildiği öğrenildi.

Kendilerini Facebook'ta gibi sosyal medya üzerinden reklam yapan bu tıp merkezlerinden, ilimizde olup olmadığı bilinmezken, Samsun da sayıları onbirlere vuran ve özellikte Site Cami civarlarında sıkça gördüğümüz Suriyeli mültecilerin yararlanıp yararlanmadığı ise şuan bilinmiyor.