Taşçı'dan '10 Ocak' kutlaması; Samsun basınına övgü…

TAKİP ET

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı yayınlayan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, 'Türkiye'nin en güçlü basın yapılarından birisi de şehrimizdedir. Biz de bu güçlü yapıdan, projelerimizin ve çalışmalarımızın halka aktarılması noktasında destek alıyoruz. Samsun basınına bu noktada teşekkürü bir borç biliyorum' dedi.

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajında Samsun basınına övgüler yağdırdı. Belediye çalışmalarının halka buluşturulması noktasında en büyük destekçilerinin basın mensuplarının olduğunu söyleyen Başkan Taşçı, tüm çalışan gazetecilerin gününü kutladı.

Gazeteciliğin zorluklarının farkında olduklarını ifade eden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Gazeteciler, halkımızın haber alma özgürlüğünü temsil ediyor. Bu noktada kar kış demeden, yağmur çamur demeden ve zorluklar içerisinde bu zorlu görevi yerine getirmek için mücadele ediyorlar. Kendi sorunlarını unutup, milletin sorunlarının üstüne gitmek, her meslek grubunun gösterebileceği bir fedakarlık değildir. Bu anlamda doğru ve tarafsız olma ilkesinden şaşmayan, haberleri ile üretilene ve üretene destek olan, yön veren tüm gazetecilerin bu özel günlerini kutluyorum. Vatanına, milletine bağlı, ülkesinin menfaatlerini, bölgesinin önceliklerini ve şehrinin çıkarlarını her şeyin üstünde tutan gazeteciler, ülkemizin aydınlık yarınları adına önemli bir yapı taşıdır. Bunu asla unutmamak gerekiyor” dedi.

Gazetecilerin, Türkiye’de yaşanan zor süreçlerde belirleyici bir unsur olduğuna dikkat çeken Başkan Taşçı, Samsun basınından da övgü ile bahsederek, “Türkiye genelinde baktığımızda özellikle ülkemizin zor dönemlerden geçtiği bu süreçte gazetecilerin tavrı, olaylar karşısındaki duruşları belirleyici bir unsuru oluşturmuştur. Samsun ölçeğinde de bu durum aynıdır. Türkiye’nin en güçlü basın yapılarından birisi de şehrimizdedir. Biz de bu güçlü yapıdan, projelerimizin ve çalışmalarımızın halka aktarılması noktasında destek alıyoruz. Samsun basınına bu noktada teşekkürü bir borç biliyorum. Bu vesileyle gazetecilik mesleğine gönül vermiş tüm Samsunlu gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum” diye konuştu.