Taşerona kadro, Belediye ve İl Özel İdaesi'ni de kapsıyor

TAKİP ET

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Sendikası (BEM-BİR-SEN) Genel Başkanı Mürsel Turbay, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından taşeron işçilerin kadroya alınması hususunda Belediye ve İl Özel İdare çalışanlarını da kapsadığını belirterek, "Taşeron konusunun çözümü konusunda atılan adımları olumlu buluyoruz." dedi.

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Sendikası (BEM-BİR-SEN) Genel Başkanı Mürsel Turbay, BEM-BİR-SEN Samsun Şube Başkanlığı'nda basın mensupları ile gerçekleştirilen toplantıda önemli açıklamalarda bulundu. 


BEM-BİR-SEN Samsun Şube Başkanı Nurettin Sever ve yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu basın toplantısında, taşeron işçilerin kadroya alınması, yeni anayasa, terör ve ülke gündemi üzerine konuşan  Genel Başkanı Mürsel Turbay, "Bem-Bir-Sen olarak kurulduğumuz günden bu yana verdiğimiz mücadelelerle sendikacılığın ne kadar zor bir iş olduğunu yaşayarak gördük. Ancak bizler sendikacılığı, cilalı bir iş olarak değil çileli bir iş olarak gördük. Bem-Bir-Sen olarak idealleri olan bir sendika olmaya gayret ettik. Bu nedenle yaptığımız sendikal mücadelenin zor taraflarına katlanmaya, ideallerimiz için devam ediyoruz. Üyelerimizin ekonomik ve sosyal kazanımları için var gücümüzle, gece-gündüz demeden çalışıyoruz." dedi.


Genel Başkanı Mürsel Turbay sözlerine şöyle devam etti: "

TAŞERON İÇİN ATILAN ADIMLARI OLUMLU BULUYORUZ

Taşeron konusunun çözümü konusunda atılan adımları olumlu buluyoruz. Taşeron sisteminin sürdürülebilir olmadığı ve taşeron sisteminin iflas ettiğine yönelik tespitlerimiz sonuç verdi. Toplumun birçok kesimini derinden ilgilendiren taşeron sorununa ilişkin Sayın Başbakanımız tarafından açıklanan “kadro müjdesini” büyük bir memnuniyetle karşıladık. Kamuda kangren haline gelen taşeron sorununa çözüm ararken, yeni bir karmaşa yaratılmamalıdır. Sorunlar ve çözümler sosyal diyalog yoluyla tartışılmalı ve kararlaştırılmalıdır.

Belediye ve İl Özel İdareleri'nde taşeron olarak çalışanlarda kadroya geçişi yapılacaktır. Şirketlerde çalışan taşeronlar ise neyacak diye sorarsanız, onlar ihaleye alınan süreleri bitince bulundukları yerlerde çalışmaya devam edrecekler. Söylediklerimiz şuan da taslak halinde Bu daha tasarıya dönüşecek, tasarıdan sonra yasalaşacak bundan sonra söylenenler netleşmiş olacak. Ama önemle üzerine durduğumuz ve merak ettiğimiz sorular yine ilerleyen süreçte belli olacaktır. Bize iletilen memur çalışanların gibi kadroya alınanlarında bir sözleşmesi olacağı. Kadroya alınan kişinin 657 4A lı statüsünde ancak diğer konularda 4B'lilerin yararlandığı konulardan yararlanacağı yetkililer tarafından açıklanmaktadır. Dediğimiz gibi önümüzdeki süreçte merak edilen sorular daha da netleşecektir.


YENİ ANAYASA İSTİYORUZ

Yeni ve insan odaklı bir ANAYASA istiyoruz. Adalet ve hukukun evrensel boyutları ile hâkim olmasını istiyoruz. TBMM’de milletin egemenliğinin, liyakatli vekiller eliyle tesis edilmesini istiyoruz. Her türlü vesayetten arınmış bir yönetim şekli istiyoruz. Irk ve mezhep ayrılığından arınmış birlik ve beraberlik, bütünleşmiş bir kardeşlik istiyoruz. İnsan onuruna yakışır ücretler, yasalarla teminat altına alınmış bir çalışma hayatı istiyoruz. 12 Eylül askeri darbesinin getirdiği antidemokratik uygulamalar ile 28 Şubat sürecinin getirdiği hukuksuzluk hâlâ devam etmektedir. Ülkemizin ihtiyaç duyduğu yeni Anayasa mutlaka yapılmalıdır. Türkiye’nin artık biran evvel yeni anayasasını yapması elzemdir. Sivil bir anlayışın egemen olacağı, demokrasi ve özgürlüklerin yaşanabilir/kullanılabilir olacağı, çağın gereklerine ve çağdaş hukuk normlarına uygun, bireyi esas alan, insan merkezli bir Anayasa ile hem toplumsal barışın tesisi sağlanacak, hem de çalışma hayatı olmak üzere toplumun bütün katmanlarında ilerleme ve gelişim sağlanacaktır."

Toplantı sonunda günün anısına binaen Belediye ve Özel İdare Çalışanları Sendikası (BEM-BİR-SEN) Genel Başkanı Mürsel Turbay, BEM-BİR-SEN Samsun Şubesi tarafından hazırlanan kahve fincan takımlarını basın mensuplarına hediye ederek, "Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır. İçtikçe bizleri hatırlayın" diyerek toplantıya katılan basın mensuplarına teşekkür etti.

 

Haber: Muratcan Karataş