TEGİAD: Çiftçiye ve Esnafa Destek İstedi

TAKİP ET

Terme Genç İş Adamları ve Girişimciler Derneği (TEGİAD) Başkanı Mustafa Çelebi, Terme ve Salıpazarı'nda yaşanan sel felaketinde zarar gören çiftçilerin ve esnafların borçlarının ertelenmesi ve kredi desteği sağlanmasını istedi.

Samsun'un Salıpazarı ve Terme ilçelerinde yaşanan sel felaketinin ardından bir açıklama yapan TEGİAD Başkanı Mustafa Çelebi, çiftçiye ve esnafa sahip çıkılması gerektiğini belirtti. Yaşanan olaydan üzüntü duyduklarını ve bölge halkının büyük zarar gördüğünü belirten Çelebi, ''Öncelikle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Umarım böyle bir olay daha yaşanmaz'' dedi.

Yaşanan sel felaketinde Terme ve Salıpazarı'nda çiftçilik ve esnaflık yapan binlerce insanın zarar gördüğünü belirten Başkan Çelebi, ''Devletimizden yaşanan bu olayın ardından insanımıza el uzatarak acilen hasar tespit çalışması yapmasını istiyoruz. Fındık başta olmak üzere tarım ürünleri bu olaydan zarar gördü. Bu anlamda çiftçilerimizin Tarım Kredi Kooperatiflerine ve Ziraat Bankası'na olan borçları ertelenmesini ve faizsiz kredi desteği sağlanmasını istiyoruz'' dedi.

Çiftçiler gibi ilçe merkezlerinde ticaret yapan esnaf ve KOBİ'lerin de yaşanan olaylardan zarar gördüğünü belirten Çelebi, ''İlçe merkezlerinde çok sayıda işyeri su baskınlarından etkilendi. İşyerleri zarar gören esnafa da el uzatılmalı. Ekonomik anlamda sıkıntıların yaşandığ bu günlerde selden etkilenen esnafların var olan borçları ertelenmeli ve KOSGEB ya da bankalar aracılığıyla faizsiz kredi desteği sağlanmalı. Yapılacak bu destekler ile insanımız psikolojik anlamda da rahatlayacak ve daha kısa sürede toparlanmalarına yardımcı olacaktır'' diye konuştu.