TEGV'den Vali Yardımcısı ziyareti

TAKİP ET

2019-2020 Eğitim Öğretim Döneminin açıldığı bu hafta Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı da kapılarını çocuklara açtı. Milli Eğitimden Sorumlu Vali Yardımcısı Sn. Hasan Balcı ile makamında bir araya gelen Eğitim Gönüllüleri Vakfı, Samsun için güzel bir Eğitim Yılı olması temennisinde bulundu.

25. Yılına doğru ilerleyen Eğitim Gönüllüleri Vakfı, Sn. Balcı ya TEGV hakkında bilgilendirmelerde bulundu. TEGV,  24 yılda 86 bin gönüllüsü ile 3 milyon çocuğa ulaşmıştır. 33 ilde faaliyet gösteren TEGV,  73 etkinlik noktası ile ilk ve ortaokul çağındaki çocukları nitelikli eğitimle buluşturarak, daha iyi bir hayata hazırlanmalarına destek olduğunu belirtti.
TEGV in 10 Eğitim Parkı arasında yer alan ve 18 yıldır faaliyet gösteren Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Samsun Büyükşehir Belediyesi Eğitim Parkı, İlkadım sınırları içerisinde öğrenim gören her çocuğa ulaşmayı hedeflediğini belirtmiştir. Diğer ilçelerde okul destek çalışmaları, hijyen ve hak temelli etkinlikler yaptıklarını belirten TEGV, her zaman yerel yönetimlerden destek gördüğünü de belirtmiştir.
Ziyarette, TEGV' in kuruluş amacını anlatan Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Oktay Özinci; Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı' nın (TEGV), Suna Kıraç'ın başkanlığında eğitimin her şeyin başı olduğuna yürekten inanan bir grup sanayici, yönetici ve akademisyen tarafından 1995 yılında kurulduğunu söyledi. Özinci sözlerini Suna Kıraç ın şu  sözleri  ile tamamladı ‘ Ekonomik zorluklar aşılır, siyasi krizler çözümlenir, ancak çocukları harcanmış bir toplumu yeniden onarmak mümkün değildir’

25 yılda, kaliteli eğitim her çocuğun hakkı diyerek Tüm Türkiye de bu misyonu üstendiklerini belirten Eğitim Gönüllüleri Vakfı Genel Müdürü Sn. Sait tosyalı, TEGV' in oluşturduğu özgün eğitim programlarının Milli Eğitim Bakanlığı' nca onaylandığını belirterek, "Ülke sathına yayılan eğitim parklarımız, öğrenim birimlerimiz ve Ateşböceği adını verdiğimiz gezici öğrenim birimlerimiz var. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığımız etkinliklere destek protokolü ile ilkokullar ve ortaokullarda da çalışmalar yapıyoruz. Uyguladığımız tüm eğitim programlarımız tamamen gönüllülerimiz tarafından veriliyor" dedi.

Tosyalı, ilk ve ortaokul çağındaki çocuklara 'okul içi ve okul dışı saatlerde eğitim desteği' vermeye odaklanan TEGV' in, geride kalan 24 yılda Türkiye'nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu haline geldiğini de belirtti.

TEGV in çalışmalarındaki başarının sırrının hiçbir karşılık beklemeden TEGV Gönüllülerinin olduğunu da vurgulayan Sait Tosyalı, Geçtiğimiz eğitim öğretim döneminde Samsun da 6500 çocuğun eğitimine katkıda bulunduk. Bu katkıyı ise gönüllülerimiz ile gerçekleştirdik. Yılda 320 gönüllü ile çocuklara eğitim desteği sunduklarını belirten Tosyalı "Gönüllülerimiz ile mümkün olan en fazla çocuğa dokunmaya ve gelecek hayatlarında iz bırakmaya özen gösteriyoruz, TEGV' e uzun yıllardır emek veren gönüllerimiz var. Hepsine teşekkür ediyoruz, dedi.

Ziyarette bulunan TEGV Samsun Ep Yöneticisi Sn. Nehir Günay, Çalışmalarında Milli Eğitim Bakanlığı ve Bağlı kuruluşlarının yanı sıra illerde Valilik ve Yerel yönetimlerin desteğinin çok önemli olduğuna dikkat çekti, Samsun' daki kurumların ve yerel yönetimlerin TEGV' e karşı olumlu yaklaşımları sebebi ile Vali yardımcı Sn. Hasan Balcı ya teşekkür etti. Günay, 2019-2020 Etkinlik yılına hazır olduklarını belirterek çalışmalarını yakından gözlemleyebilmesi için Milli Eğitimden Sorumlu olan Vali Yardımcısı Sn. Balcı yı  Samsun Eğitim Parkı na davet etti.

Sn. Balcı, TEGV' in çalışmalarına mümkün olan katkıyı sağlayabileceklerini söyledi. Toplumun ekonomi, kültür, sanat, sosyal ve sportif alandaki gelişiminde en önemli unsurun eğitim olduğunu belirten Balcı, eğitime verilen gönüllü desteğini çok değerli bir çalışma olarak gördüğünü vurguladı. Samsun' da TEGV in gerçekleştirdiği eğitim programları çalışmalarını takdir ettiğini, Kodlama ve İngilizce alanında çocuklarda yarattığı etkiyi belirten Balcı, en kısa sürede TEGV Samsun Eğitim Parkı nı ziyaret edeceğini sözlerine ekledi. 

TEGV Hakkında; Ilköğretim çağındaki çocuklara yönelik olan ana programlarımız matematik, Fen, Sanat, Drama, Bilişim, İngilizce, Okuma ve Tasarım&Beceri Atölyeleri etkinliklerinden oluşur. Buna ek olarak Birlikte Öğrenelim Programımız okula yeni başlayan 1. Sınıf çocuklarının uyum süreçlerini kolaylaştırmayı ve okula hazırlanma dönemini desteklemeyi hedefliyor. Eğitim Programlarımız çocukların oynama, eğlenme, sosyalleşme, duygu ve düşüncelerini paylaşma ve birey olarak saygı görme ve onaylanma ihtiyaçlarını merkeze alır ve onlar için özel olarak düzenlenen güvenli öğrenme ortamlarında sosyal, duygusal, bilişsel ve akademik olarak kendilerini sürekli geliştirme fırsatı sunar. Programlarımız çocukların temel akademik becerilerinden, yaşam becerilerine; sportif etkinliklerden, bilişim ve tasarım etkinliklerine; çocuk haklarından ekolojiye; çağın gerektirdiği en yeni yöntem ve yaklaşımları özgün bir biçimde çocuklara sunmak üzere hazırlanmıştır.