Tekkeköy'de koronavirüsten ölüm iddiası yalan çıktı!

TAKİP ET

Samsun'da Korona Virüs'ten ölen ikinci hastanın Tekkeköy ilçesinden olduğu iddiasının sosyal medyada virüs gibi yayılması panik yarattı. Peki Korona Virüs'ten ölen ikinci hastanın Tekkeköy ilçesinden olduğu bilgisi doğru mu? değil mi? Samsunkenthaber yetkililere sordu.

Samsun'da Korona Virüs'ten hayatını kaybeden ikinci hastanın Tekkeköy ilçesinden olduğu iddiası panik yaratırken, bu iddianın doğru olup olmadığını Samsunkenthaber yetkililere sordu.
Ölümcül Korona Virüs nedeniyle, panik yaşanırken, bazı sosyal medya kullanıcıları ise yaptıkları resmi olmayan bilgilerle yaşanan panik havasını daha da körüklüyor. Sosyal medyada resmi olmayan bilgiler ve kulaktan dolma bilgileri yayarak Korona Virüs paniği yarattığının farkında olmayan sosyal medya kullanıcıları dün gecede söz konusu virüsten ölen ikinci vatandaşın Samsun'un Tekkeköy ilçesinden olduğunu gündeme getirdi.
Gece boyu bu bilgi sosyal medyada yayılırken, vatandaşlar ise bu iddianın doğru olup olmadığını merak etti. Samsun Kent Haber olarak sorumlu gazetecilik gereği, Korona Virüs'ten ölen ikinci hastanın Tekkeköy ilçesinden olduğu yönündeki bilginin doğru olup olmadığını yetkililere sordu.
Alınan bilgilere göre sosyal medyada gündeme getirilen bu iddia tamamen asparagas olduğu. Tekkeköy ilçesinde söz konusu iddiayı doğrulayacak bir vakanın olmadığı, gündeme getirilen bilginin ise asparagas olduğu, bu tip paylaşımların da kamuoyunda panik havası oluşturmak için yapıldığı kaydedildi.

Resmi kaynaklardan açıklanmayan bilgilere kesinlikle inanmayın, paniğe sürükleyecek paylaşımlardan uzak durun.

Bu arada konuyla ilgili olarak Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar şu açıklamayı yaptı.

KAMUOYUNUN BİLGİSİNE...
Sosyal medyada ilçemiz ile ilgili çıkan koronavirüs haberlerinin tamamı asılsız ve gerçek dışıdır. İlçemizde bundan yaklaşık 1,5 ay önce umreye gidip, orada daha ilk hafta rahatsızlanıp ülkemize dönen bir abimiz şu anda hastanede yoğun bakımda yatmaktadır. Ama iddia edilenin aksine tüm tahlilleri ve tetkikleri negatif çıkmış olup tamamen kronik rahatsızlığından dolayı tedavisine devam edilmektedir. Bilgi sahibi olmadan asılsız iddiaları sosyal medya da yayanlarla alakalı yasal süreçler başlatılmıştır. Kamuoyunun bilgisine duyurulur...