Tekkeköy İlçe Meydanı'nda Onbinler aynı sofrada iftar yaptı

TAKİP ET

Tekkeköy Belediyesi'nin "Oruçlu gönüller Tekkeköy'de buluşuyor" sloganıyla ilçe meydanında düzenlemiş olduğu iftar sofrası on bine yakın insanı bir araya getirdi.

Tekkeköy Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programı mehteran takımının gösterisi ile başladı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği iftar programı mehter takımının gösterilerinin ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahilerle devam etti. Akşam ezanının okunmasıyla meydanı dolduran on bine yakın kişi birlikte dualarla oruç açtı.


Tekkeköy’de on binler aynı sofra etrafında oruç açtı 
İlçe tarihindeki en büyük ve en kalabalık iftar programı ile on bine yakın kişiyle birlikte aynı iftar sofrasını paylaştıklarını söyleyen Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar konuşmasında "öncelikle bugün hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bizler bu meydanlarda oruçlarımızı açarken, bu akşam oruçlarını Allah'ın huzurunda açanlar da var. Bizlerin huzuru, mal ve can güvenliği ile ülkemizin bölünmez bütünlüğü için yine bugün yedi vatan evladımız şahadet şerbetini içerek mertebelerin en büyüğü olan şehitlik mertebesine ulaşarak hakka yürüdüler. Bu acı bu ateş sadece şehit ailelerinin değil 78 milyonun kalbini yakıyor. Ama ne mutlu onlara ki oruçlarını Allah'ın huzurunda açacaklar. Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine peygamber sabrı diliyorum. Evlerinizden kalkıp buraya gelerek aynı sofrayı bizlerle paylaşıp, bu meydanda bizlerle olarak bizleri gururlandıran bütün misafirlere teşekkür ediyorum. Tek duam bizleri bu onurlu görevlere layık gören sizlere mahcup olmamaktır.


Samsun’un en büyük iftar sofrası
 İftar programına vatandaşların katılımdan çok memnun olduğunu ifade eden Başkan Togar "Güzel şehrimiz Samsun’umuzun en büyük iftar programını birlikte gerçekleştirme onurunu ve gururunu bizlere yaşatan güzel ilçemizin ve Samsun’umuzun yediden yetmişe bütün fertlerine en kalbi teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunarım. Daha nice mübarek Ramazan ay’ı ve Ramazan programlarını birlikte yaşamak üzere Allah’a emanet olun. İftar programımıza katılan herkese tekrar tekrar teşekkür ediyorum" dedi.


AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş "Sözlerimin başında yine terörün acımasız yüzüyle hain saldırıda şehadet şerbeti içen şehitlerimize Allah'tan rahmet, geride kalan ailelerine sabırlar diliyorum. Bu vesileyle ülkemizin birliğini, dirliğini korumak, bizim burada huzur içinde iftar yapabilmemiz için kendi canlarını feda eden tüm şehitlerimize bir kez daha rahmetle, dualarla anıyorum.
Değerli hemşehrilerim; Türkiye çok önemli bir süreçten geçiyor. Her zaman güçlü Türkiye diyoruz, güven ve istikrarın öneminden bahsediyoruz. Çok şükür huzur ve refah içinde ibadetlerimizi yerine getiriyoruz. Fakat etrafımıza bakıyoruz, mermi ve bombaların altında, kan ve gözyaşı içinde ibadet yapmaya çalışan müslüman kardeşlerimiz var. Rabbim onların bir an önce huzur içinde bizim gibi ibadetlerini yapmayı nasip eylesin. 
Milletvekilimiz Ahmet beyle bugün meclis tatil olur olmaz, buraya gelmek için yola çıktık. Hamd olsun yolları böldük, hayatları birleştirdik. Huzurlu ve rahat bir şekilde Ankara'dan buraya iftara yetiştik, sizlerle birlikte olduk. Bu önemli organizasyon ile on bine yakın kişiyi burada aynı sofra etrafında toplayan Tekkeköy Belediye Başkanımız Hasan Togar’a ve iftar programının oluşmasında emeği geçen, katılan herkese teşekkür ediyorum. Rabbim ibadetlerimizi kabul eylesin. Ramazan ayımız mübarek, geleceğimiz aydınlık olsun. Allah'a emanet olun."
AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan en yoğun katılımlı iftar sofrasında Tekkeköy’lülerle buluştuklarını ifade ederek vatandaşlarla birlikte yapılan bu iftarların birlik ve beraberlik açısından önemli olduğunu söyledi.
İftar programı, yapılan konuşmaların ardından sona erdi.

tekkeköy iftar