Tekkeköy sosyal belediyecilikte örnek projelere imza atıyor

TAKİP ET

Sosyal belediyecilikte örnek projelere imza attıklarını söyleyen Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "Önceliğimiz eğitim. Bir çocuğun yüzünün gülümsemesi kadar büyük bir mutluluk yok" dedi. "İhtiyaç sahiplerini biz arıyoruz, bize gelmelerini beklemiyoruz." diyen Başkan Hasan Togar, hayırseverlere teşekkür etti.

 Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, 'sosyal belediyecilik' projelerinden bahsetti. Eğitim başta olmak üzere çocuklara ve gençlere yönelik her türlü sosyal sorumluluk projesinin destekçisi olduklarını kaydeden Başkan Hasan Togar, aynı zamanda ihtiyaç sahiplerinin yanında olduklarını, hayır işlerinde çok başarılı olduklarını söyledi. 

40 OKULA KÜTÜPHANE 

'Kütüphanesiz Okul Kalmasın' projesi kapsamında Tekkeköy'de bulunan 54 okuldan 40 tanesine iş insanlarının destekleriyle kütüphane yapıldığını açıklayan Belediye Başkanı Togar, "Kütüphane fikri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kıymetli eşi Emine Erdoğan'ın 'Kütüphanesiz Okul Kalmasın' kampanyası uyarınca hayata getirdiğimiz bir proje. Eğitim bana göre her işin başı olmalı. Biz projeyi okulun bir köşesinde kitaplık, masa ve sandalyeden ibaret olduğunu gördük, kabul etmedik. Okullardan 30-40 metrekare sınıf istedik, kapsamını genişlettik. Çok daha güzel oldu" dedi. 

11 BİN ÖĞRENCİ FAYDALANIYOR 

Tekkeköy genelinde ilk ve ortaokulu hesap edersen 11 bin öğrencinin bu kütüphanelerden faydalanabileceğini belirten Hasan Togar, "Ders çalışabilme, bilgiye ulaşabilme adına her türlü kullanacaklar. Kütüphanelere bilgisayarda koyarak daha aktif hale getireceğiz. Okul kapansa da kütüphaneler kapanmayacak. En büyük destekçimiz bölgemizdeki iş insanlarımız. Onlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bütün okullarımıza dokunan iş insanlarımız var. İnşallah 2 yıl içerisinde Tekkeköy'de 3-4 tane daha okulu eğitime kazandıracağız" diye konuştu.

 SINAVLARA HAZIRLANAN ÖĞRENCİLERE DESTEK

 Başkan Hasan Togar, "Faydalanmak isteyen bütün öğrencilerimize hazırlık kursları açtık. Onlara bütün derslerin test kitapçılarını verdik. Her ay düzenli olarak deneme sınavı yapıyoruz. Tekkeköy'de 'eğitimimi tamamlamak istiyorum', 'deneme sınavlarına ücretli katılamıyorum' diyen bütün öğrencilere o argumanları teslim ediyoruz. Yol, kaldırım, park bahçe belediye yasasında bize verilen görev ama okulların fiziki ve eğitim kalitesini artırmak bunun çok daha üzerinde" ifadelerini kullandı. 

 BUNDAN DAHA BÜYÜK BİR MUTLULUK OLABİLİR Mİ?

Başkan Hasan Togar, "Çocuklar her şey; hediye, kitap, karne hediyesi sizi unutmuyorlar. Tekkeköy'de çok güzel 2 tane Hayır Evi'miz var. İhtiyaç sahibinin evini yapmaktan kılık kıyafete sıcak yemeğe 12 ay düzenli gıda desteği sağlıyoruz. Hayırsever iş insanlarına öğrencileri okutabilmesi için Hayır Evi'nin kapılarını açıyoruz. Hayırsever iş insanlarımız Hayır Evi'nin derneklerine hiç çekinmeden, canıgönülden öğrencilerimiz okutulabilmesi için güçlerinin yettiği ekonomik desteği versinler. Yarın mezun olup işe başlayan birisi de bir bakmış ki ona hediye bir gömlek almış, kravat almış demiş ki; 'Efendim ben sizin verdiğiniz bursla okudum, mezun oldum, ilk maaşımla da size bu hediyeyi aldım.' Bundan daha büyük bir mutluluk yok, ona uğraşıyoruz" şeklinde konuştu.

 TOGAR: 'İHTİYAÇ SAHİBİNİ BEKLEMİYORUZ, BİZ BULUYORUZ' 

Sosyal belediyecilikte iddialı olduklarını dile getiren Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, şöyle konuştu; "Bizim insanımız gururludur, belki bir kapıya bir kez sıkıntısını söylemeye gider daha da gitmez. İhtiyaç sahibini beklemeyeceksiniz, siz ulaşacaksınız. Benim çok fazla belediyede oturabilen bir yapım yok. İster yol olsun, ister ihtiyaç sahibi birinin evinin yapımı olsun görmediğim bir şeye çok fazla inanmam. Görmem lazım. Sosyal belediyecilikte iddialıyız, örnek işler yaptığımıza inanıyorum. Şöyle düşünelim; 'Bir eviniz var. O eve giderken ayağınız asfalttan betondan çamura değmeden vardınız. Evde sıcak bir soba ve sıcak bir aş yok! Bir de bir eviniz var giderken yolu çamurlu ama evinize gittiniz o evde sıcak bir soba ve çorba var.' Sıcak bir soba ve çorbası olan ev makbuldür. Benim için en önemli görev Tekkeköy sınırları içinde sıcak bir soba ve çorba olan evler inşaa edebilmek. Göreve geldiğimden bugüne kadar yaklaşık 500 aileye ev yaptık. Kullanılamaz haldeki evlerini yıktık, sıcacık yuvalar yaptık. Onları biz arıyoruz, hep bize gelmelerini beklemiyoruz." 

MUTFAĞINDA AŞ PİŞSİN

 Başkan Hasan Togar, sözlerine şöyle devam etti; "Gıdasını verseniz de yemeğe çeviremeyecek yaşlılarımız var. Aşevi'nden her gün 2 öğün olmak üzere yemek yapamayan 180 yaşlıya sıcak yemek gidiyor. Ramazan'da bu sayı sıcak yemek olarak 500-600'e ulaşıyor. Bu Ramazan'da istiyoruz ki; bütün ihtiyaç sahibi ailelerimiz Ramazan ayı boyunca bütün gıdasını karşılayabilelim. O mutfağında bu akşam ne pişecek düşünmesin, tek düşüneceği evinin elektriği ve suyu olsun, gıda işini en azından düşünmesin. 

HER YERDE HAYATININ DEĞİŞTİĞİNİ SÖYLÜYOR 

Yılın 365 günü düzenli gıda yardımında bulunduğumuz ailelerimiz var. Destek verdikçe mutlu olan küçükten büyüğüne tüm hayırseverlere teşekkür ediyorum. Hayır Evi'mizin deposunu ziyaret ettim yine tıka basa dolu.Ben şuna inanıyorum; Allah bize zekatı farz kılmış. İnsanlarımızda şöyle baksınlar; bizim malımızın içerisinde ihtiyaç sahibi insanın hakkıdır o, verdikçe malının artacağına inanarak versinler. Bir arkadaşımız ciddi projelere imza atıyor. Onunla Hayır Evi'ne imza attık, inanın o gün bu gündür her yerde hayatının değiştiğini söyler. Mutlu olabilmek ayrı bir şey biz de onlara vesile oluyoruz."


 'MOR FORMA FARKINDALIĞI'

 Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "Samsun dışından mor formayı on binlerce insan istiyor. 3 yıldır Samsunspor'a Süper Lig yolunda maddi ve manevi anlamda destek olmak için bu tarz uygulamalar yapıyoruz. Mor formanın sabah programlarına gönderilmesini düşünen uygulayan arkadaşlarımı da tebrik ediyorum. Sunuculara gönderilen formalardan videoyu atınca haberim oldu ama oradan övgü dolu sözler alınca inanın insan ayrı bir gururlu oluyor. Samsun ve Samsunspor konuşuluyor ama gerçekten dünyanın en ağır forması, 15 ayrı dilde 'kadına şiddete hayır' yazan o mor forma Hakan Ural'ın da dediği gibi o kadar güzel ve asaletli" ifadelerini kullandı. 

'ŞAMPİYONLUK BORCU VAR'

Başkan Hasan Togar; "Samsunspor hepimizin içindeki sevdası. Yıllar önce söylediğim bir cümleyi söylemek istiyorum; 'Eğer Samsunspor Süper Lig'de değilse, Samsun şehri de Süper Lig'de değildir.' Samsunsporlu futbolcuların bu şehre şampiyonluk borcu var" dedi. 

'YAPTIĞIM İŞİ SEVİYORUM'

 Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, facebook/youtube Kanal 362 ve youtube TV Kaya'nın ortak yayınında Hedef Halk Gazetesi Haber Editörü N. Alper Cabbar ve Köşe Yazarı Selçuk Kaya'nın sorularını yanıtladı. Başkan Hasan Togar, "Başarılı olabilmek için inanmak, inanmak için çok çalışmak ama yaptığın işi sevmek lazım. Hayatımın en güzel yıllarını ilçeme hizmet etmek için verdim keyif duyuyorum. Bir işi çok seviyorsanız, inanıyorsanız başarılı olursunuz. Tekkeköy Samsun için çok öneme sahip, bütün ekonomisinin, sanayisinin, sporunun döndüğü bir ilçe, şehrin tamamını yaşadığı bir ilçe olduğu için bizim sorumluluğumuzda artıyor. Daha önce sanayisiyle anılan bu güzel ilçeyi artık turizmi, tarih, spor, sanat ve yaşam alanlarıyla anılır hale getirmek istiyoruz" dedi. Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar; "Maalesef 1 litre zeytin yağını depolarına stoklayan eğitimsiz bir zihniyete sahibiz. Bu insanları demek ki biz yetiştirememişiz. Tekkeköy'de birinci görevimiz okul-öğrenci, ikinci görevimiz toprağa ekmek isteyen çiftçiye tohumu ücretsiz teslim etmek" dedi. 


 

Hasan Togar