Terme Arama Kurtarma Derneği'nden ilk yardım kursu

TAKİP ET

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul kısa adı TAKE olan Terme Arama Kurtarma Derneğini ziyaret ederek düzenlenen ilk yardım kursuna katıldı.

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul kısa adı TAKE olan Terme Arama Kurtarma Derneğini ziyaret ederek düzenlenen ilk yardım kursuna katıldı.

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul Terme Arama Kurtarma Derneğini ziyaret ederek Terme Halk Eğitim Merkezi müdürlüğü ve TAKE işbirliği ile düzenlenen ilk yardım kursuna katıldı. Kursta Başkan Kul uygulamalı eğitimde, insan maketleri üzerinde suni teneffüs ve kalp masajının nasıl yapılacağını öğrendi.

Terme’de 2015 yılı içerisinde kurulan derneğin 163 üyesi bulunuyor. Dernek, her türlü koşulda, her tür canlıyı tehlike ortamından uzaklaştırmak, her türlü sportif, kaza, kaybolma, mahsur kalma, yangın ve trafik kazasında insan unsuru ön planda tutarak her türlü canlının kurtarılması ve yaşamının devamını sağlanmasını hedefliyor.

Derneğin Terme için önemli olduğunu belirten Başkan Şenol Kul, "Bu derneğin amacı hayat kurtarmak, bu nedenle çok önemli bir kuruluş. Doğal afetin nefesini her an hissettiğimiz ülkemizde gönüllü kişilerin bir araya gelerek kurdukları bu dernekler tüm halk tarafından desteklenmelidirler. Derneğin faaliyetlerinde üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getireceğiz. Biz Terme Belediyesi olarak tüm sivil toplum kuruluşlarımızın destekçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.