Terme Belediyesi Üniversite Öğrencilerine Aşure Dağıttı

TAKİP ET

Terme Belediyesi, muharrem ayı dolayısıyla Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Terme Meslek Yüksekokulu'nun (MYO), kampüs alanı içerisinde öğrenci ve öğretmenlere aşure ikramında bulundu.

Terme Belediyesi, OMÜ öğrenci konseyi işbirliği ile Muharrem ayının manevi atmosferinin yaşatılması amacıyla üniversite öğrencilerine aşure dağıttı. 

Terme Meslek Yüksekokulu kampüs alanında gerçekleşen programa Terme Belediye Başkan yardımcısı Sezai Uzun, Terme MYO Müdürü Doç. Dr. Erol Terzi, Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Erkan BOZ, Terme genç işadamları derneği Başkanı Mustafa Çelebi, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Tuncay Demir, okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı. 

UZUN: GENÇLERİMİZİ ÖNEMSİYORUZ
Burada öğrencilerle bir araya gelen başkan yardımcısı Uzun, öğrencilerle bir süre sohbet etti. Aşurenin kültürümüzde önemli bir yeri olduğunu belirten Uzun, “ Muharrem ayı sebebiyle aşure ikramlarımıza devam ediyoruz bugün de üniversite öğrencilerimize aşure dağıtımımızı yaptık. Terme Belediyesi olarak, gençlerimizi her zaman önemsiyoruz. Aşure güzel bir geleneğimiz. Ben aşure dağıtımımıza katılan, ikramımızı kabul eden üniversite gençliğimize teşekkür ediyorum” dedi.

MÜDÜR TERZİ’DEN TEŞEKKÜR
Terme MYO Müdürü Doç. Dr. Erol Terzi de aşure etkinliği ile ilgili olarak: “Böyle güzel bir günde aşure etkinliğinden dolayı Terme Belediyemize ve Öğrenci konseyine teşekkür ediyorum. Aşure kazanından biz de kaşık salladık, tadına baktık. Aşure birlik ve beraberliğin sembollerinden olmuştur ve önemli bir geleneğimizdir.” şeklinde konuştu.