Terme'de sokak hayvanları unutulmuyor

TAKİP ET

Terme Belediyesi, sokak hayvanları için ilçe genelinde belirli noktalara her gün düzenli olarak mama, yem ve su takviyesi yaparak can dostlarını unutmuyor.

Terme Belediyesi ekipleri, hayvan dostu belediyecilik örneği sergileyerek sokak hayvanlarını kaderine terk etmiyor. Sokak hayvanlarının beslenmesi için gerçekleştirilen çalışmalar artarak devam ederken, belediye ekipleri sürekli olarak mama ve su noktalarını kontrol ederek yem ve su desteğini sürdürüyor.
 
HER CANLI BİZİM İÇİN DEĞERLİ
Terme Belediyesi olarak, her canlıya dair hizmet ürettiklerini ifade eden Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Hayvanları koruma kanunu kapsamında sahipsiz sokak hayvanlarının aç ve susuz kalmasını engellemek amacıyla her gün düzenli olarak ekiplerimiz besleme çalışmalarını sürdürüyor. İnsan dışındaki canlılara verilen değer, insana verilen değeri de ortaya koymaktadır. Bu düşünceden hareketle sokak hayvanlarının temel ihtiyaçlarını karşılamak ve onların yaşam haklarını korumak bizim görevimizdir. Onlar bize Allah’ın emanetleri. Can dostlarımızın zorda kalmasına, aç susuz kalmasına, sevgisiz kalmasına asla gönlümüz razı gelmez. Havaların ısınmasıyla birlikte can dostlar için kapılarımızın önüne birer kap suyla birlikte mama bırakarak can dostlarımızın yaşamlarını hep birlikte kolaylaştıralım. Çocuklarımıza küçük yaşlarda bu sevgiyi aşılayalım." dedi.

Termede sokak hayvanları unutulmuyor